Uitrol Android 4.2 voor de Samsung Galaxy S2 Plus begint – in Duitsland

Gisteren nog kon je hier lezen dat de Samsung Galaxy S2 mogelijk géén update meer krijgt naar Android 4.2. Maar vrij verrassend kwam vandaag opeens juist díe update beschikbaar voor de Galaxy S2 Plus – in Duitsland, wel te verstaan.

De update brengt betere prestaties naar de S2 Plus, evenals enige wijzigingen in Samsung's eigen TouchWiz interface, zoals de 'tab' indeling van menu's die we kennen van bijvoorbeeld de Galaxy S4. Daarnaast komen een aantal nieuwigheidjes die bij Android 4.2 zelf horen, zoals de Daydream Screensaver, en de mogelijkheid om widgets op het vergrendelscherm te plaatsen. Ook is de mogelijkheid aanwezig om applicaties naar de SD kaart te verplaatsen – gezien de vrij beperkte capaciteit van de S2 Plus een welkome verbetering.

Dit is in de eerste plaats natuurlijk goed nieuws voor iedereen die een Galaxy S2 Plus heeft. Tenslotte is het nu slechts een kwestie van tijd voor deze update ook naar Nederlandse toestellen zal komen. Wanneer dit gaat gebeuren is nog niet bekend. Samsung rolt een nieuwe update vaak eerst uit in één land, bij wijze van test. Eventuele problemen kunnen dan nog worden opgelost voor een veel groter aantal toestellen in verschillende landen dezelfde update ontvangt. Het kan dus nog even duren voordat je ook hier jouw S2 Plus kunt updaten.

Daarnaast is het natuurlijk stiekem best interessant om te zien dat de S2 Plus prima overweg kan met de nieuwe Android versie. Het toestel is weliswaar de ‘Plus' versie van de oorspronkelijke Galaxy S2, maar beschikt niet over krachtiger hardware – en zelfs over minder opslagcapaciteit. Is er dan toch hoop dat Android 4.2 ook naar de originele S2 zal komen?

Last but not least is het interessant op te merken dat de Galaxy S2 Plus deze update krijgt vóór de Galaxy S3 of de Galaxy Note 2. Mogelijk wordt hiermee dus bevestigd dat deze toestellen inderdaad Android 4.2 zullen overslaan, om direct de sprong naar Android 4.3 te wagen. Tenzij de S2 Plus ook als proefkonijn fungeert voor andere toestellen – zoals de S3 en Note 2. Echter, aangezien de firmware voor de S2 Plus toch wat minder features bevat dan de huidige software op de S3 en Note 2 lijkt dit minder waarschijnlijk.

(via 1, 2)

Lees de reacties (50)

  • heeft iemand ook hetzelfde probleem met de S2 plus na de 4.2.2. update? namelijk dat de telefoon helemaal niets meer doet!?!??
    via ota, niet de update 4.2.2 downloaden is mijn advies.

  • Ik heb ook sinds een aantal dagen 4.2.2 op mijn SII Plus maar nu heb ik niet het inlogtoetsenboard meer waar ik mijn code kan invoeren. Wel heb ik slecht alleen de cijfers op mijn scherm maar dus geen board zoals in 4.1.2

  • Ik krijg na deze update veel foutmeldingen over apps die zijn afgesloten terwijl ik ze nooit opgestart heb. Daarnaast werkt Google Chrome nu helemaal niet meer. Ik probeer hem steeds op te starten maar binnen een tiende van een seconde is hij ook weer afgesloten. Erg vervelend dus! Het enige pluspunt is dat ie iets minder traag is. In de benchmark (en ook merkbaar) is deze telefoon namelijk een stuk trager dan zijn voorganger, de S2. Eigenlijk is het een S2 Min dus!

  • Ik heb ook de s2 plus en de android 4.2.2 versie. Nu kan ik geen gedownloadde foto's of screanshots meer versturen via whatsapp of posten op facebook o.i.d. enig idee hoe dit komt en hoe dit verholpen kan worden?

    • Ik kan ook geen foto's meer versturen via WhatsApp en Outlook. Hij geeft de melding 'voorbeeld van afbeelding weergeven mislukt, probeer nog eens'. Bij Outlook zegt hij dat de bijlagen zijn bijgevoegd maar die komen dan vervolgens niet aan!

      Fijn z'n update! Ik heb alle instellingen al doorzocht maar krijg het niet aan de praat!

    • - Ik kan ook geen foto's meer versturen via gmail of whatsapp.
      - Foto's die op een datum zijn gemaakt voordat de update is uitgevoerd
      kunnen nog wel verstuurd worden via gmail of whatsapp.

      Heeft iemand al een oplossing?

      • Ik heb hier geen toestel met dit probleem om te checken of deze oplossing werkt, maar misschien kan iemand het proberen en laten weten of het helpt (of niet):

        Ga via Menu -> Instellingen naar Applicatiebeheer. Kies daar het overzicht 'Alles', en scroll naar Gallrij, en kies deze. Tik nu op Buffer leegmaken.

        In sommige soortgelijke gevallen helpt dit om problemen met de Gallerij app op te lossen.

  • Bedankt voor het meedenken Michel, maar helaas geen succes hier!
    Heb je/heeft iemand andere suggesgies?

1 2 3 7
Gerelateerde artikelen