Uitgelekt: Galaxy Note 9 foto’s en persafbeelding tonen design, S Pen

Vandaag lekten in rap tempo foto's van de Galaxy Note 9 én een heuse persafbeelding uit. We zien het toestel in volle glorie – min of meer – en van alle kanten. Verrassingen zijn er dan weer niet, op wat mogelijke kleurvariaties na.

De lancering van Samsung's aankomende Galaxy Note 9 is pas over een week of drie. Toch ligt inmiddels bijna alle informatie over het toestel op straat. Vandaag zien we vooral een flinke stapel beeldmateriaal, waardoor er uiterlijk geen geheimen meer overblijven.

Galaxy Note 9 foto's en meer

In een ietwat onverantwoord staaltje uitlekken, zien we foto's van de voor- en achterkant van de Galaxy Note 9. Op het toestel zijn nog allerlei herkenbare elementen zichtbaar, die om onduidelijke redenen niet onduidelijk gemaakt zijn. Samsung weet dus exact om welke telefoon het hier gaat – helaas voor degene die er verantwoordelijk voor was.

Duidelijk is, dat de gefotografeerde Galaxy Note 9 al het een en ander heeft meegemaakt. De barsten in de voorzijde zien hiervan getuige. Gelukkig is de voorkant sowieso het minst interessant, omdat deze bijna identiek is aan de Note 8. Duidelijk interessanter is de achterzijde, waar de nieuwe cameramodule prijkt.

Dat de Galaxy Note 9 een dual camera setup heeft, is geen verrassing. Wel lijkt de hoofdsensor op de bovenstaande foto wel erg groot – groter dan bijvoorbeeld de hoofdsensor van de S9 Plus. Of dat een duidelijke hint is naar een sterk verbeterde camera, of slechts optisch bedrog op deze foto durven wij niet te zeggen. Echt mooi vinden wij de hele layout van camera's en vingerafdruksensor niet, maar als de camera goed is en de sensor handig dan hebben we straks weinig te klagen. En dan is er nog de afbeelding die Evan Blass rondtwitterde.

Dit lijkt te gaan om een persafbeelding van de Note 9 in een opvallende kleurcombinatie. De blauwe toestelvariant lijkt hier uitgerust met een gele S Pen stylus. Samen met de getoonde wallpaper ziet het er strak uit, maar of het toestel straks inderdaad in dergelijke kleurcombinaties verkocht gaat worden valt nog te bezien. Tenslotte ontdekten wijzelf een tijdje terug dat de S Pen in dezelfde kleuren verkrijgbaar zal zijn als het toestel zelf: zwart, blauw, grijs, violet en bruin.

Specs en features

Na vandaag blijft er designtechnisch niet veel meer te raden over. En ook de specificaties van de Galaxy Note 9 zijn grotendeels al bekend. In Europa en Nederland heeft de telefoon Samsung's Exynos 9810 processor en 6GB werkgeheugen. Standaard is er waarschijnlijk 128GB opslag aanwezig, en draait hij bij de lancering op Android 8.1.0. De accu groeit flink ten opzichte van zijn voorganger, naar – waarschijnlijk – 4000 mAh.

Van de nieuwe S Pen weten we dat deze een set nieuwe gebruiksmogelijkheden krijgt. Daarvoor is de stylus voorzien van een heuse Bluetooth verbinding. Wát het pennetje precies kan is dan weer minder duidelijk. Daarnaast is de Galaxy Note 9 de eerste Galaxy die voorzien is van Bixby versie 2.0, al blijft ook deze versie in Nederland minder bruikbaar (want geen Nederlands).

Release en prijs

Vast staat, dat Samsung de Galaxy Note 9 op 9 augustus zal onthullen. De verwachtte adviesprijs ligt bij €999,- en de daadwerkelijke release vindt nog voor het einde van augustus plaats – mogelijk op de 24e. Pre-orders startten in Nederland vermoedelijk al snel na de lancering.

Notificatie

Wil jij van ons een mailtje ontvangen wanneer het toestel in Nederland arriveert? Schroom dan niet, en meld je aan voor onze notificatieservice. We spammen je niet, laten je alleen weten wanneer het toestel in Nederland te bestellen is, en wanneer hij daadwerkelijk leverbaar is.

Lees de reacties (2)