Stagefright patch nu ook op unbranded Samsung Galaxy S5 (update)

Zo goed als dagelijks rolt Samsung op dit moment patches uit naar verschillende Galaxy toestellen die de Stagefright kwetsbaarheid aanpakken. Vandaag op het menu: de Galaxy S5. Tenminste, de unbranded toestelversie.

De niet direct bij een provider aangeschafte, Nederlandse Galaxy S5 krijgt vanaf vandaag een bescheiden nieuwe firmwareupdate – versie XXU1POI1, builddate 1 september – die het toestel bij Android versie 5.0 laat.

Desalniettemin is het een belangrijke update, omdat een aantal zwakke plekken van de Stagefright kwetsbaarheid nu dus ook op de populaire Galaxy S5 gefixt worden. Daarnaast brengt de ruim 385 MB grote update een aantal verbeteringen in het geheugenbeheer van het toestel, wat de prestaties en stabiliteit ten goede komt.

Inmiddels is deze Stagefright fix dus al beschikbaar op de Galaxy S5, S5 Mini, Note 4, de Galaxy A5, J5 en J1. We verwachten dat ook andere Galaxy apparaten op zeer korte termijn de patch zullen krijgen.

Update: de vernieuwde Stagefright detector – die een completer beeld geeft van alle kwetsbaarheden in het Android besturingssysteem – laat zien dat de Galaxy S5 na het uitvoeren van bovenstaande update nog één zwakke plek heeft.

Wij verwachten dat Samsung ook deze op korte termijn middels een nieuwe firmwareupdate zal dichten.

Hopelijk volgen spoedig ook de veiligheidsupdates voor branded Galaxy S5 varianten.

In ieder geval houden wij je op de hoogte van de stand van zaken rond Stagefright en de Galaxy S5, dus houdt ons in de gaten!

Update 7 december: inmiddels is een update beschikbaar die Stagefright volledig dicht.

(Tweede afbeelding: dank, Henk!)

Lees de reacties (15)

1 2 3
Gerelateerde artikelen