Definitieve Stagefright fix bereikt unbranded Samsung Galaxy S5 in flinke beveiligingsupdate

Vanaf vandaag wordt in Nederland een flinke update uitgerold voor de unbranded Samsung Galaxy S5, die onder meer de definitieve fix voor het Stagefright lek bevat.

samsung-galaxy-s5-update-december-xxu1pok5-stagefright-toestel-info Definitieve Stagefright fix bereikt unbranded Samsung Galaxy S5 in flinke beveiligingsupdate

Eerder al kreeg de Galaxy S5 een update om het Stagefright probleem aan te pakken, maar het wachten was nog op een fix voor de later ontdekte zwakke plekken. De update, met firmware XXU1POK5 in een bijna 284 MB groot pakket, zorg ervoor dat ook de laatste spreekwoordelijke gaatjes gedicht worden. Het Android besturingssysteem blijft bij versienummer 5.0. Dit zal waarschijnlijk zo blijven tot de grote update naar Android 6.0 Marshmallow.

Verder brengt de update de gebruikelijke – maar niet nader gespecificeerde – stabiliteits- en prestatieverbeteringen en bugfixes met zich mee, én nieuwe of verbeterde features. Tevens is vanaf deze update op de Galaxy S5 een vermelding van de ‘patch datum’ te vinden in het Toestel-info scherm, en wordt de Smart Manager app – toegevoegd in de vorige update – bijgewerkt.

samsung-galaxy-s5-update-december-xxu1pok5-stagefright-detector Definitieve Stagefright fix bereikt unbranded Samsung Galaxy S5 in flinke beveiligingsupdate

Op dit moment is de update te installeren op de unbranded Galaxy S5. Gebruik(st)ers met een branded toestel van Vodafone of T-Mobile volgen hopelijk spoedig. De Galaxy S5 Neo wacht nog op een definitieve fix – die werd eerder al deels gepatched – en gebruik(st)ers met een Galaxy S5 Plus moeten nog even geduld hebben. Voor dit toestel is een vergelijkbare update elders al beschikbaar, maar wanneer deze ook in Nederland arriveert is niet bekend.

Beste Galaxy S5 deals per provider

Reacties

 1. Rosanne zegt

  Ik kan na deze update niet meer bij mijn contacten! Hij blijft staan op laden en ik kan geen nieuwe contacten toevoegen. Daarnaast heeft hij een irritante toevoeging in het voorspellende tekst balkje met smileys. Heb al van alles geprobeerd grr

 2. Maarten zegt

  Sinds de update krijg ik ineens de hele dag notificatie geluiden (die ik uitgezet had) en is de ‘do not disturb’ mode ook weer kapot – meldingen komen gewoon met geluid door. Doet me denken aan de eerste rollout van Lollipop en zet me toch ernstig aan het twijfelen of mijn volgende mobiel nog een Samsung (of überhaupt Android) wordt.

 3. DDDsprayshop zegt

  Euh die smart manager app was bij de POI1 update al erbij gekomen.
  vandaag de nieuwe POK5 update installed. Yess, stagefright free met de zimperium 5.1 app gechecked.
  Ik kan helaas (eigenlijk gelukkig) niet bovenstaande problemen bevestigen.
  S5 werkt bij mij normaal, maar als ik iets merk, laat ik het hier weten.

Praat mee