Samsung’s nieuwe Buds heten Galaxy Buds Pro, lijken op Buds Live

Uit papierwerk van de Amerikaanse FCC blijkt dat Samsung's nieuwe Galaxy Buds de naam Galaxy Buds Pro dragen. Deze Buds Pro worden begin 2021 tegelijk met de Galaxy S21 serie gelanceerd.

FCC: Galaxy Buds Pro naam bevestigd

Het is al enige tijd duidelijk dat Samsung bezig is met de ontwikkeling van de volgende Galaxy Buds generatie. We weten al even dat deze het modelnummer SM-R190 dragen, en gingen er een tijd lang vanuit dat ze ‘Galaxy Buds Beyond' heten. Die merknaam liet Samsung recent wereldwijd vastleggen, tenslotte. Maar nee, die vork zit toch anders in de steel.

Bij de Amerikaanse keuringsdienst van elektronica, de FCC, zijn de oortjes met modelnummer SM-R190 nu in de database met certificaties te vinden. En daar is ook helder en duidelijk vermeld ze de naam ‘Buds Pro' dragen.

Bovendien verklapt het papierwerk nog een interessant detail: de cradle waarin de Buds Pro zitten ziet er hetzelfde uit als die van de Galaxy Buds Live. De kans is dus groot dat ze een vergelijkbaar, ‘boonvormig' design hebben. Bovendien zien we dezelfde batterijwaarden die we kennen van de Buds Live.

Al met al lijkt het erop dat de Galaxy Buds Pro een verbeterde uitvoering zijn van de Buds Live. De voornaamste verbetering zit ‘m vermoedelijk in de actieve ruisonderdrukking. Je kunt ze straks – zo kwamen we al te weten – kopen in de kleuren zwart, zilver, of paars.

Tegelijk met de Galaxy S21

In 2019 lanceerde Samsung de eerste Galaxy Buds tegelijk met de Galaxy S10. De Buds Plus volgenden begin 2020 samen met de Galaxy S20, terwijl de Buds Live tegelijk met de Galaxy Note 20 debuteerden. De kans is dus 99% dat Samsung de Buds Pro tegelijk met de Galaxy S21 lanceert. Je kunt ze dan vermoedelijk bij een van de nieuwe telefoons krijgen als je een exemplaar voorbestelt. En met een beetje geluk kan dit al over een ruim een maand, half januari.