Samsung werkt aan nieuwe high-end tablet: Galaxy Tab S5-zonder-e?

Samsung's volgende generatie high end tablets lijkt in de pijpleiding te zitten. We hebben informatie ontvangen over tablets met modelcodes SM-T860 en SM-T865. Mogelijk gaat het om de Galaxy Tab S5 zonder ‘e', die tegelijk met de Galaxy Note 10 gelanceerd zou kunnen worden. Aanvulling: hoewel de onderstaande informatie inmiddels correct is gebleken, gaat de nieuwe tablet Galaxy Tab S6 heten, zo is gebleken.

Samsung SM-T860 en SM-T865: Galaxy Tab S5?

Vorig jaar lanceerde Samsung nog de Galaxy Tab S4, en dit voorjaar maakte de Galaxy Tab S5e zijn debuut. De ‘e' in de naam van de laatste duidt er echter op dat dit geen topmodel tablet is. Dat kennen we ook van de Galaxy S10e, de goedkopere variant van de Galaxy S10, zogezegd.

Natuurlijk werd dus bij de komst van de Tab S5e al direct de vraag gesteld waar dan de Galaxy Tab S5 blijft. Een eerste voorzichtige antwoord kunnen wij nu geven: die is ontwikkeling, en wel met de modelcodes SM-T860 danwel SM-T865. Daarbij moeten we dan wel aantekenen dat wij niet weten of die tablets inderdaad Tab S5 gaan heten. Maar tot nu toe verschenen alle tablets in de SM-T8xx serie onder de Galaxy Tab S-noemer.

Opvallend is verder de grote sprong in de modelnummering. De huidige Tab S4 modellen dragen modelcodes SM-T830 en SM-T835. We zouden kunnen speculeren dat de grote sprong wijst op een grote evolutie van Samsung's high end tablet-serie. Echter, meer dan speculatie zou dat dan niet zijn. Wij weten op dit moment verder nog niets over de specificaties ervan, noch of Samsung er weer een S Pen stylus bij zal leveren.

Net zo min hebben we verder een idee wanneer Samsung de nieuwe tablets wil lanceren. Mogelijk zit een lancering in de zomer in de pijpleiding, kort voor de onthulling van de Galaxy Note 10. Dat, althans, was het schema dat Samsung in 2018 hanteerde voor de lancering van de Tab S4 en de Note 9.