Dit is de batterij van de ‘gewone’ Samsung Galaxy Note 10 met 5G verbinding

Samsung's ‘gewone' Galaxy Note 10 – niet de Note 10 Pro – heeft een accucapaciteit van 4300 mAh. Dat is te zien op een foto van een Zuid-Koreaanse certificeringsinstantie.

Accucapaciteit Galaxy Note 10

Sinds enige tijd weten we dat Samsung werkt aan verschillende Galaxy Note 10 varianten. Zo komt het toestel straks in twee verschillende groottes op de markt. De 6,7 inch variant heet in de volksmond de Note 10 Pro – de accucapaciteit van dat toestel dook eind april op. Maar er is ook nog de ‘gewone' Note 10, met – vermoedelijk – een 6,3 inch display. De batterij van de 5G variant daarvan poseert nu voor een foto die net genoeg details verklapt. De foto is afkomstig van het Zuid-Koreaanse KTR testinstituut (via).

De accu, met modelcode EB-BN972ABU, heeft een typische capcateit van 4300 mAh. De ‘rated' capaciteit bedraagt 4170 mAh. In principe behoort deze accu bij een toestel met modelcode SM-N972 – een modelcode die nog niet eerder opdook. Mogelijk, ook, heeft de batterij een wat afwijkende nummering. Dat komt tenslotte vaker voor bij de Zuid-Koreanen. In ieder geval is de hier getoonde capaciteit net een stapje lager dan de 4500 mAh in de grotere Galaxy Note 10 Pro, maar nog steeds net een stapje groter dan de 4000 mAh accu in de huidige Galaxy Note 9.

Overigens wijzen we er nogmaals op dat het hier vermoedelijk gaat om een 5G-versie van de Note 10. Het zou zomaar kunnen dat de 4G-variant een andere batterij heeft, met mogelijk een nog iets andere capaciteit. Maar als eerste indicatie van de capaciteit van de ‘gewone' Note 10 is de hier getoonde foto waarschijnlijk niet slecht.