Samsung rolt derde update uit (aanvulling: ook batterijduur beter)(update: eindelijk in Nederland?))

Nadat we krap tien dagen geleden al berichtten dat er in de korte tijd dat de Samsung Galaxy S2 op de markt is al twee updates waren verschenen, staat nu de derde alweer te trappelen in de startblokken. Deze update – met ‘buildnumber' KE7 – zou de tijd die de Galaxy S2 nodig heeft om op te starten verkorten, en er voor zorgen dat het de batterij sneller oplaadt. Samsung zelf heeft overigens nog geen informatie gegeven over de update: de snellere opstart en kortere laadtijd berust slechts op waarnemingen van gebruikers die deze update al hebben geïnstalleerd.

Net als de vorige twee updates is ook deze gewoon te installeren via Kies. Zou Samsung voor de Galaxy S2 dan toch een verfrissend andere strategie hebben gekozen met betrekking tot updates in vergelijking met de eerste Galaxy S? Het begint er in ieder geval aardig op te lijken…

(met dank aan Phandroid)

UPDATE: niet alleen de al genoemde punten zijn verbeterd met de KE7 update. Volgens de eerste uitgebreidere analyses is de algehele batterijduur verbeterd – hoewel het waarschijnlijk nog niet om een structurele bugfix van Android zelf gaat. Ook beschikt de Galaxy S2 na opstarten over meer vrij RAM geheugen, is een aantal van Samsung's eigen applicaties geupdate, en een aantal verbeteringen aangebracht in de camera. Dit laatste zou de beeldkwaliteit ten goede komen.

Let op: om de KE7 update te installeren moet in ieder geval de eerdere KE2 update al zijn uitgevoerd, via het Kies systeem.

(met dank aan FoneArena)

Lees de reacties (127)

  • Tja, maar in Nederland is de nieuwe update blijkbaar nog niet beschikbaar. Als ik mijn SGS2 aan Kies hang ziet hij de update nog niet.

  • Ook hier nog geen nieuwe update op dit moment. Ik denk niet dat Samsung zijn update beleid heeft verandert. Ik denk eerder dat de druk voor Samsung om de SGS2 op de markt te brengen zo groot was dat er geen tijd meer was om de puntjes op de i te zetten. Dat gebeurt nu via de updates.

  • Ik heb steeds een probleem met de verbinding tussen de Galaxy en Kies.

    Als ik de upgrade wil doen geeft Kies uiteindelijk de melding: kan niet converteren naar upgrademodus. Probeer het later nog eens.

    De Galaxy blijft dan hangen in het scherm met het groene poppetje en "downloading ..."

    Norton had bij de eerste keer downloaden een exe file te pakken maar ook met Norton uit werkt het nog steeds niet.

    Iemand?

    • Stuurprogramma installeren resulteert ook in een foutmelding met daarna nog een melding met Chinese tekens.

      Gaat niet goed. :(

      • Je moet wel KIES downloaden en nstalleren op je computer, anders kan hij inderdaad geen stuurprogramma's installeren. Op Vista kan hij problemen geven btw!

        Probeer het meerdere keren om te upgraden aangezien hij bij mij ook de eerste keer bleef hangen (met zo'n Android poppetje)!

        • Uiteraard met Kies.
          En idd ook Vista.

          Stuurprogramma's zit nu wel goed omdat ie wel gewoon backups maakt en synct.
          Maar die upgrade wil er maar niet door komen.

          Heb Kies zelfs weer opnieuw geïnstalleerd.

          Kom er niet uit.
          Klantenservice van Samsung komt helaas ook niet met de oplossing (alleen wat standaard riedeltjes.)
          Ik zal ze wel weer contacten.

          gr.

          • OK,

            Kies er helemaal afgooien via uninstal en daarna weer installeren via de website heeft gewerkt.

            Kon erna gewoon de S2 eraan hangen en de upgrade software werd weer gedownload en geïnstalleerd.
            LET OP: Norton dit keer op non actief gezet.

    • Inderdaad, drama met updaten. Alles eraf gegooid en nu nieuw downloaden. Verder zag ik een opmerking over de inhoud van de bibliotheek op KIES. Inderdaad honderden tekentjes en afbeeldingen, ook nog dwars tussen je foto's door. Ook drama. Ik maak eerst de bibliotheek helemaal leeg zodra ik KIES opnieuw heb geïnstalleerd. SUCCES allemaal !!

    • hoi hoi mensen ik heb net 2 dagen een nieuw smart phone samsung s2 maar ik zit met echt een probleem dat is > als ik naar instellingen ga en en daar iets wil insteleren kan maar als een zin of woord telang is zie ik de laasde letters NIET ben al terug naar tmobile geweest ze zegen dat heben ze allemaal mijn vraag is heben jullie daar ook last van laasde letters als een woord of zin te lang is mvg tolga

      • voorbeeld ga naar instellingen en klik op toegankelijkheid en kijk naar de alle onderste mist gewoon paar letters ??????? is mijn phone nu kapot of licht het aan instelingen acount of wat of hoort het zo ???

1 2 3 14
Gerelateerde artikelen