Batterij bug van de Galaxy S2 veroorzaakt door Android

Zoals al bekend, zijn de meningen over de batterijduur van de Samsung Galaxy S2 nogal verdeeld. Sommige gebruikers doen twee dagen met een volle batterij, terwijl anderen nog geen volle werkdag doorkomen. En de tips die we hier eerder gaven zijn niet in alle gevallen effectief, om de gebruiksduur significant te verbeteren.

Op allerlei fora en websites gonsde het al een tijdje van de geruchten over een mogelijk structurele bug in de firmware van de Galaxy S2. Deze mening lijkt nu bevestigd te zijn. Het probleem zou in Android 2.3.2 en 2.3.3 zitten, die in sommige gevallen niet op de juiste wijze omgaat met de dual core processor en het variabele kloksnelheid ervan. Na sommige toepassingen zou de kloksnelheid niet meer vanzelf terug omlaag gaan, waardoor het toestel in feite onnodig op de maximale snelheid blijft draaien. En aangezien de fout soms al optreedt bij het gebruik van de browser laat deze zich ook niet vermijden door de gebruiker.

In de net uitgebrachte Android versie 2.3.4 zou het probleem overigens niet meer bestaan – maar de Galaxy S2 wordt op dit moment nog niet met deze geupdate versie geleverd. Alleen Google's Nexus telefoons beschikken al over deze versie. Het wachten is dus op Samsung (en Google) om zo snel mogelijk ook de S2 te upgraden naar versie 2.3.4.

(met dank aan Eldar Murtazin)

Lees de reacties (44)

    • Ja, maar die is nog niet uit gegeven door samsung en google voor de sgs2.
      Ik hoop wel dat ze dat snel gaan doen en wij daar geen maanden op moeten gaan wachten.

  • Alle updates zijn gewoon gratis op je telefoon door te voeren mbv de Kies software van Samsung.

  • Is je device rooten en dan SetCPU installeren geen eenvoudige oplossing? Ik deed dit voorheen op mijn HTC HD2 en werkte als een zonnetje. Zo breng je de CPU bij scherm uit, automatisch altijd naar een lagere CPU stand. En zelf te bepalen welke CPU snelheid. Iemand hier ervaring mee?

    • Yep, ikzelf :) maar rooten is niet voor iedereen een eenvoudige oplossing... En de vraag is in hoeverre SetCPU niet in de knoop komt met de governor die nu de kloksnelheid van de S2 beheert, of dan het blijven hangen (van die kloksnelheid) wel is opgelost, als het probleem eigenlijk ergens in Android zit. Maar het kan de moeite van het proberen waard zijn!

  • Dit verklaart heel veel. Ik heb o.a. met system panel app lopen monitoren op applicaties die teveel cpu verbruiken, maar dat zie je natuurlijk niet als de kloksnelheid gewoon hoog blijft ook al draait er niets.

    Maar even afwachten dus op een fix. Mag ook een quick fix zijn van samsung. In elk geval hoef ik niet meer verder te zoeken naar problemen nu.

  • sjow he

    die update werk echt

    ik heb een spel online die gwn draaid (de hele dag)
    en heb hem niet eens opgeladen heb nu nog 20 procent over qua battrij...
    goed zo samsung respect++++++++

    en nu nog een update dar de dual core optimaal gebruikt kan worden met spellen!!!

    • en trouwen... hoeveel mb aan video geheugen is er eigenlijk?
      wat ik weet =
      2 gb aan rom geheugen
      1 gb aan ram geheugen

      12 gb aan usb sd opslag < dit = ook niet prttig....nogal langzaam...voorbereiden met kopieeren wth....)

      maar wat is de video geheugen?

        • grafische video geheugen....
          een pc heeft dat ook????
          nvida 9786 1gb video geheugen

          ik doe een ict opleiding en wil gwn heet een en ander weten:)

      • Video geheugen wordt gewoon toegewezen binnen het RAM geheugen - ik weet niet of het een dynamische grootte is, of dat er bijv. standaard een X aantal MB's voor wordt gereserveerd. Tenminste, dit is wat ik er van begrijp, maar correct me if I'm wrong, uiteraard! ;)

    • Hoezo heb jij een update en werkt die echt? De update is alleen in de UK uitgerold. De firmware update zou alleen het opladen versnellen, niet de batterij duur. Of bedoel je iets anders?

1 2 3 6
Gerelateerde artikelen