Samsung rolt beveiligingsupdate uit voor Galaxy J5 2017 (nee, ook nu geen Pie)

In afwachting van de grote upgrade naar Android 9 krijgt Samsung's Galaxy J5 uit 2017 eerst nog een nieuwe beveiligingsupdate. Het toestel draait na installatie op de patch van de maand juni.

Galaxy J5 2017 update zonder Pie

Ruim een week geleden schreven we dat de langverwacht Android 9 upgrade voor de Galaxy J5 2017 eindelijk op de radar was verschenen. Echter, deze is voorlopig toch nog even niet beschikbaar. Voor het zover is, wil Samsung toch nog een kleine beveiligingsupdate uitvoeren.

En zo rolt voor het toestel dus een bescheiden update uit van ruim 46MB, met daarin firmwareversie J530FXXS5BSE3. De update installeert de security patches tot en met die van de maand juni. Het is weliswaar niet de nieuwste, maar tenminste is hij een stuk recenter dan de vorige patch – die van maart.

Zo vlak voor een grote Android upgrade hoef je geen extra nieuwe snufjes te verwachten, en die kwamen wij dan ook niet tegen op ons toestel. Natuurlijk vermeldt de changelist ook deze keer weer de bekende optimalisaties en bugreparaties. Echter, deze worden allemaal netjes achter de schermen uitgevoerd.

Beschikbaarheid

Als je een origineel Nederlandse Galaxy J5 2017 hebt, dan kun je de update inmiddels direct op het toestel – OTA, Over The Air – installeren. Je merkt het vanzelf zodra hij voor jouw toestel klaar staat, of je checkt direct als je via Instellingen naar Software-update gaat, en op Updates handmatig downloaden tikt.

Uiteraard zijn er van de J5 in ons land ook heel wat import-modellen verkocht. Als jij een van oorsprong buitenlands toestel hebt, dan kan de update op een ander moment bij jouw beschikbaar komen – eerder, maar ook later.

Heb jij ‘m geïnstalleerd? Merk jij iets van verdere veranderingen? Hieronder lezen we het graag!

Overigens: de upgrade naar Android 9 wordt later deze zomer verwacht, inclusief de One UI interface. Voor een voorproefje kun je deze interface op Galaxy J7 checken, die de update onlangs al ontving.

(Dank, iedereen die het ons meldde!)