Bevestigd: Samsung’s 45W snellader komt eraan, gaat €50 kosten

Samsung's aankomende EP-TA845 telefoonlader ondersteunt 45 Watt snelladen. Het apparaatje komt in zwart en wit, en moet in eerste instantie ongeveer €50 gaan kosten. Je krijgt deze dus niet standaard bij de Galaxy Note 10 of Note 10 Plus.

Samsung 45 Watt oplader voor de Galaxy Note 10

Er doen al lange tijd geruchten de ronde dat Samsung binnenkort toestellen uit zal brengen die 45 Watt snelladen ondersteunen. De eerste daarvan is mogelijk de Galaxy Note 10 – of tenminste zijn grote broer, de Note 10 Plus. Bovendien vonden wij een tijdje terug al een foto van een aankomende oplader met modelcode EP-TA845, waarvan wij vermoedden dat dat de oplader is kwestie is. Deze informatie is nu definitief bevestigd.

De oplader EP-TA845 zal in twee uitvoeringen verkrijgbaar zijn. De zwarte uitvoering draagt productcode EP-TA845XBEGWW, de witte variant productcode EP-TA845XWEGWW. De vermelding van deze opladers bij een flink aantal shops – bijvoorbeeld deze in Italië, of deze in België – bevestigt dat het om een oplader gaat met een vermogen van 45 Watt.

De EP-TA845, zoals we ‘m eerder al op de foto betrapten: dikker dan andere opladers

Bovendien komen we bij iedere vermelding ongeveer dezelfde prijs tegen: de EP-TA845 moet ongeveer €50 gaan kosten. Dat is niet mals voor een oplader, natuurlijk, maar wie snel laden wil moet er kennelijk – voor nu – iets voor over hebben.

Overigens blijkt uit de vermeldingen van de lader niet dat deze expliciet bij de Galaxy Note 10 hoort. De kans is dan ook groot dat je de oplader niet standaard bij het toestel krijgt. Je zult ‘m er dus zelf bij moeten aanschaffen. In de doos van de Note 10 en Note 10 Plus zit vermoedelijk de EP-TA800 lader, die we al kennen van de Galaxy A70 en Galaxy A80 – met een vermogen van 25 Watt. Daarmee laadt de nieuwe Note altijd nog sneller op dan, bijvoorbeeld, de Galaxy S10.

De Galaxy Note 10 wordt op 7 augustus onthuld. Het basismodel – mét 256GB opslag – moet zo'n €999 gaan kosten, en vanaf pakweg 23 augustus ligt hij daadwerkelijk in de winkels.