Android 10 Q komt straks met Samsung One UI interface versie 2.0

Samsung brengt straks de Android 10 Q update met versie 2.0 van haar eigen One UI interface. Bovendien staat ook One UI 2.1 al in de planning, en wel voor de Galaxy S11.

Samsung One UI 2.0

Tegelijk met de update naar Android 9 Pie bracht Samsung dit jaar de eerste versie van haar eigen One UI interface uit. De eerste toestellen die de upgrade kregen, kregen daarbij versie 1.0 van de interface. De Galaxy S10 verscheen in het voorjaar met One UI 1.1, waar onder meer functies als Digitaal Welzijn zijn toegevoegd. En nu komen we meer te weten over de toekomstige versies van de gebruikersomgeving.

Onze collega's van SamMobile melden dat Samsung One UI 2.0 zal gaan combineren met Android 10 Q. Dat is in feite logisch, maar nu is duidelijk dat dit inderdaad zal gaan gebeuren. Wat er precies zal veranderen in versie 2.0 is verder nog niet bekend. Alleen lijken er meer functies naar de genoemde Digitaal Welzijn feature te gaan komen.

One UI 2.0 komt in eerste instantie naar alle Samsung telefoons die de upgrade naar Android 10 Q krijgen. Daarmee lijkt het duidelijk dat je straks als eerste op de Galaxy S10 van de interface gebruikt kunt maken. Dat is tenslotte het toestel dat de update als eerste zal gaan krijgen – tegen het einde van 2019, of vroeg in 2020. Uiteraard volgen daarna veel andere modellen, zoals de aankomende Galaxy Note 10, de Note 9, alle recente A-modellen, en de Galaxy S9.  Een compleet overzicht vind je HIER.

Galaxy S11 met One UI 2.1

Naast dit alles, is nu al duidelijk dat een ander patroon uit 2019 zich in 2020 zal herhalen. De Galaxy S11 – of hoe het toestel ook gaat heten – komt naar verluid met One UI versie 2.1. Daarmee heeft deze telefoon straks dus een softwarematig stapje voor op de andere modellen, al zien we dit jaar dat de verschillen qua functies erg gering zijn.

Maar zover is het nog lang niet, natuurlijk. Eerst moet Google Android 10 officieel uitbrengen. Momenteel bevindt deze versie van het Android OS zich nog in het beta-stadium. De officiële release volgt ergens in de herfst. Samsung zelf brengt de nieuwe softwareversie dan tegen het einde van het jaar naar de eerste modellen, al zal het grootste deel van de Galaxy telefoons in de eerste maanden van 2020 bijgewerkt worden.

Lees de reacties (1)

  • Toch jammer, dat Samsung het nodig vind, om hun rotzooi op te dringen... ben wel een fan van de telefoons, maar heb TouchWiz en OneUI altijd als bagger ervaren... zelfde geld voor Bixby...
    Doordat Samsung zijn eigen meuk wil opdringen, moeten we als consument steeds langer wachten op de laatste update, ondanks dat onze telefoons Project Treble ondersteund zijn... dit zou niet nodig moeten zijn, maar die idioten in Korea willen ons niet helpen.

    Heb sinds kort m'n S9 ge-root, zodat ik eindelijk al die zooi kon verwijderen (ipv disablen).