Samsung maakt de Galaxy A22 5G officieel: prijs, releasedatum

Het hing al in de lucht, en nu heeft Samsung de Galaxy A22 dan ook echt officieel gepresenteerd. In Nederland komt het toestel in de versie met 5G-connectiviteit, voor een vriendelijke prijs.

Galaxy A22 5G officieel

De afgelopen maanden kwamen we in feite al alle details van Samsung's goedkoopste 5G-telefoon van 2021 te weten. Veel verrassingen waren er dus niet meer, toen Samsung het toestel vandaag officieel aan de wereld voorstelde. Maar een paar toffe details zijn nu dus wel echt volledig bevestigd.

Zo komen we nu definitief te weten dat het 6,6 inch TFT scherm van de Galaxy A22 een verversingsfrequentie heeft van 90Hz. Het toestel heeft een full-HD resolutie, en een V-vorming uitsnede voor de 8 megapixel frontcamera. Als kloppend hart doet MediaTek's Dimensity 700 processor zijn werk met acht rekenkernen en een maximale kloksnelheid van 2,2 GHz. Er is 4GB RAM in het toestel aanwezig, en 64 of 128GB interne opslag. Bovendien is er plaats voor een geheugenkaart.

Aan de achterzijde van de Galaxy A22 5G komen we drie camera's tegen: een 48MP hoofdcamera, een 5MP groothoekcamera, en een 2MP dieptesensor. Als energiebron doet dezelfde 5000 mAh accu dienst die we al kennen van – bijvoorbeeld – de Galaxy A32 5G. In dat toestel zorgt hij voor een dijk van een accuduur (zie onze review), en dat zal in de A22 niet anders zijn.

De Galaxy A22 5G heeft een vingerafdruksensor die in de aan/uit-knop zit. Onderop zit een 3,5 mm koptelefoonaansluiting. De body is van kunststof – je hebt straks de keuze uit de kleuren grijs, wit, en licht paars. Qua software krijg je ‘m met Android 11 en One UI Core 3.1. De toevoeging ‘Core' duidt op een wat vereenvoudigde uitvoering van de One UI interface die Samsung in haar duurdere modellen gebruikt.

Prijs en releasedatum

Samsung zegt dat de Galaxy A22 5G vanaf begin juli in de Nederlandse winkels ligt. Je betaalt €229 voor het toestel, waardoor het – zoals verwacht – Samsung's meest betaalbare 5G-telefoon tot nu toe is. Voor zover wij weten bestaat er ook nog een 4G-variant van de A22, maar het lijkt er op moment op dat deze (voorlopig) niet naar Nederland, noch naar België, gaat komen. In ieder geval noemt Samsung die uitvoering met geen woord in haar eigen persbericht.