Mei update rolt binnen op de Samsung Galaxy Tab S7

Een paar dagen na afloop van de maand bereikt de update van mei dan toch de Galaxy Tab S7. Voor een apparaat dat officieel per kwartaal wordt bijgewerkt, biedt Samsung toch wel verrassend veel updates voor de high end tablet-serie.

Galaxy Tab S7 update mei 2021

Officieel hanteert Samsung voor haar tablets een beleid waarbij beveiligingsupdates één keer per kwartaal worden aangeboden. Dat geldt ook voor de high end modellen met een pittiger prijskaartje. Praktisch gezien gaan de zaken bij de Galaxy Tab S7 in 2021 tot nu toe wat anders. Nadat de tablet al de patches van januari, van maart, en van april ontving, arriveert nu ook de update van mei.

Een ruim 412MB grote download brengt de tablet naar firmwareversie T87*XXU2BUE2 (Tab S7) of T97*XXU2BUE2 (Tab S7+). De lijst met veranderingen is kort maar krachtig. De patch van mei wordt geïnstalleerd, én de Quick Share functie wordt verbeterd. Dit laatste puntje zagen we laatste weken ook voorbij komen op allerlei Samsung telefoons – van de Galaxy S21 en Galaxy S20 tot zelfs de Galaxy S9. Waarom Samsung de functie niet eenvoudig kan bijwerken via de applicatie zelf, is nooit duidelijk geworden.

Beschikbaarheid

Je kunt de nieuwe update installeren op alle in Nederland en België verkrijgbare Galaxy Tab S7 en S7+ modellen: met Wi-Fi en/of 4G/5G verbindingen. Je krijgt vanzelf een notificatie, of je gaat direct via Instellingen naar Software-update en tikt daar op Downloaden en installeren.

(En bedankt, Willem!)

Lees de reacties (1)

  • Ik weet dat deze artikel over de tab s7 gaat maar wou even laten weten dat er voor de samsung galaxy tab s6 lite de software update van 1 mei binnen is ik heb een verbetering op gemerkt dat de s pen beter regeert