Samsung lanceert officieel de Galaxy A13 5G (maar nog niet hier)

In de VS heeft Samsung alvast de Galaxy A13 met 5G gelanceerd. Het toestel biedt op papier behoorlijk waar voor zijn geld, en komt later ook naar Europa.

Galaxy A13 5G officieel (in de VS)

Gisteren schreven we nog dat de Samsung een 90Hz beeldscherm in de Galaxy A13 heeft gestopt. Die informatie was afkomstig uit een video van de Amerikaanse provider AT&T. Dát deze opdook was geen toeval, zo blijkt nu. Enige uren later, namelijk, stelde Samsung de A13 aan het grote publiek voor. Althans, daar in de Verenigde Staten.

Hoewel we nog even moeten wachten op een Europese lancering, weten we nu dus alvast alle specificaties van de Galaxy A13 5G. Het toestel draait op MediaTek's Dimensity 700 soc, heeft 4GB RAM, en 64GB interne opslagcapaciteit. Het scherm heeft een diagonaal van 6,5 inch, 1600 bij 720 pixels, en inderdaad een verversingsfrequentie van 90Hz. In de aan/uit-knop zit een vingerafdruksensor.

Achterop het toestel zitten drie camera's, waarvan eentje de door ons voorspelde 50 megapixel hoofdcamera is. Daarnaast zitten een 2MP macrocamera, en een 2MP dieptesensor. De frontcamera is een 5MP model, die in een notch in het beeldscherm zit.

Qua processor en verversingsfrequentie doet de Galaxy A13 5G een beetje denken aan de Galaxy A22. Over dat toestel waren we – mede door beide elementen – erg te spreken in onze Galaxy A22 review. De A13 5G zou dus zomaar een interessante budgettelefoon kunnen zijn, mits hij in deze versie naar ons land komt.

Europa en Nederland

Hoewel Samsung de Galaxy A13 nu alleen in de VS geïntroduceerd heeft, weten we dat het toestel ook naar andere delen van de wereld gaat komen. Bovendien zit ook een Galaxy A13 met 4G in de pijpleiding, die mogelijk niet exact dezelfde specs heeft.

Wij gaan er vanuit dat Samsung de Europese modellen nog voor het einde van dit jaar, of anders heel vroeg in 2022 zal presenteren. Welke toestelversie(s) hier precies te koop zullen zijn – 4G, 5G, of beide – weten wij nog niet. Wel durven we te gokken dat de Galaxy A13 4G met 64GB vermoedelijk net onder de €200 moet gaan kosten. Voor de Galaxy A13 5G betaal je een bedrag dat net boven die grens ligt.