Renders: dit is de Samsung Galaxy A73

Een hand vol renders toont Samsung's aankomende Galaxy A73. Net zoals de Galaxy A53 op de A52 lijkt, leent de A73 het design van de Galaxy A72. Toch is er een significant verschil.

Galaxy A73 renders

Over bijna alle telefoons die Samsung in 2022 in de A-serie zal uitbrengen is al veel bekend. Vooral over één toestel blijven de details schaars: de Galaxy A73. Ja, we weten dat het toestel een 108 megapixel camera krijgt, en waterbestendig zal zijn. Maar andere specs en eigenschappen zullen vermoedelijk pas in de komende weken uitlekken.

Over het design, echter, bestaan nu weinig geheimen meer. De renders van plaatjesmakelaar OnLeaks tonen een Galaxy A73 met maar weinig verrassingen. Het design is een kopie van dat van de A72 die begin dit jaar verscheen. Verrassend is dit niet – hetzelfde patroon zagen we onlangs bij de Galaxy A53, die als twee druppels water op de A52 lijkt.

Zo blijft het uiterlijk van het camera eiland achterop grotendeels ongewijzigd. Aan de voorkant zit de vingerafdruksensor onder het 6,7 inch scherm. De aan/uit- en volumetoetsen zitten op de vertrouwde plaats, maar een ding is wel degelijk anders.

In de onderrand van de Galaxy A73 zit namelijk geen koptelefoonaansluiting meer. Tenminste, geen ‘ouderwetse' 3,5 mm aansluiting. Die zat daar in de A72 nog wel, maar net als in de high-end S-serie is hij er al sinds 2020 niet meer. En in de A73 – én A53 – in 2022 ook niet meer.

En verder?

Zoals gezegd zijn veel aspecten van de Galaxy A73 nog niet bekend: van de processor en de accucapaciteit, tot de specs van de andere camera's. Hoe aantrekkelijk het toestel straks daadwerkelijk is, hangt vooral van juist deze details af. Hopelijk komen we de komende tijd dus meer te weten over dit topmodel in de A-serie van 2022.