Samsung lanceert de Galaxy Folder 2 nu ook in Zuid-Korea

Afgelopen September kregen we al een sneak-peak te zien van de gloednieuwe Galaxy Folder 2, Samsung's retro uitstapje naar de flip-phone generatie. Voorheen was het toestel alleen maar in China verkrijgbaar maar via Androidautority hebben we vernomen dat het toestel nu dus ook in Zuid-Korea in de schappen ligt.

Onder de motorkap

Zoals we eigenlijk al wisten zijn de specs van Samsung's moderne flip-phone niks om over naar huis te schrijven. Met een 3.8 inch LCD display met een resolutie van 800 x 480 pixels, Snapdragon 425 SoC, 2 GB RAM en 16 GB intern geheugen (uitbreidbaar naar 128 GB), Android Marschmallow en 8mp + 5mp camera's en  is de Folder 2 dan ook niet bedoeld als nieuwste vlaggenschip van Samsung.

Het idee achter de Folder 2 is meer om fans van de ‘gouwe ouwe' flip-phones van 15 jaar geleden een hart onder de riem te steken en ze een toestel te bieden wat de nieuwste apps kan draaien maar dan wel in de oude vertrouwde form-factor waar we allemaal 15 jaar geleden zo hyped over waren 😉

Waarschijnlijk niet in Europa

Tja, we zullen er maar niet omheen draaien, maar de kans dat de Galaxy Folder 2 ook het daglicht in Europa te zien krijgt is vrij klein als je het ons vraagt.

Het feit dat het toestel initieel eerst alleen voor de Chinese markt was bedoeld maar dit nu is uitgebreid naar andere Oost-Aziatische landen deed bij ons een klein beetje hoop sprankelen. Maar de kans is vele malen groter dat de Folder in andere opkomende Aziatische landen wordt uitgebracht omdat dat daar waarschijnlijk meer vraag is naar dergelijke ‘budget' toestellen dan hier in het westen.

Mochten de Koreanen zich alsnog bedenken en de coole Folder 2 alsnog in het westen uitbrengen dan geven we jullie hier op Galaxyclub natuurlijk meteen een update 😉

Gerelateerde artikelen