Samsung Galaxy A5 (2017) krijgt beveiligingsupdate juni

Voor de Samsung Galaxy A5 (2017) wordt op dit moment de beveiligingsupdate van juni uitgerold. Als eerste aan de beurt is de unbranded toestelversie.

Voor de Galaxy A5 (2017) wordt op dit moment een nieuwe update uitgerold. Het pakket is slechts iets maar als 13 MB groot, en bevat firmwareversie A520FXXS2AQF2. Naast prestatie- en stabiliteitsverbeteringen gaat de update vooral om één ding.

Galaxy A5 (2017) beveiligingsupdate juni

De update brengt de meest recente beveiligingspatch – van de maand juni – naar de Galaxy A5 (2017). Zoals bekend, bestaat deze uit maar liefst 96 verbeteringen die Google voor Android uitbracht. Ook Samsung zelf dichtte wat mogelijke kiertjes in de beveiliging door 23 eigen fixes aan de patch toe te voegen.

Na een wat haperende start, lijkt Samsung nu toch haar draai gevonden te hebben met de Galaxy A5 (2017). Vorige maand kreeg het toestel ook al de patch van mei, dus hopelijk gaat het vanaf nu zo verder. Rest nog de Galaxy A3 (2017), die tot nu toe om onbekende redenen geen beveiligingsupdates kreeg. Dat, terwijl ook dat toestel al sinds januari op de markt is.

Beschikbaarheid

Zoals reeds vermeld, is deze update op het moment van schrijven beschikbaar op de unbranded Galaxy A5 (2017). Je krijgt in principe vanzelf een melding als hij geïnstalleerd kan worden. Blijft deze uit, dan kun je ook handmatig zoeken. Ga via Instellingen naar Software-update, en kies Updates handmatig downloaden.

Heb je de update al op jouw Galaxy A5 (2017)? Ben je ook nog andere veranderingen tegen het lijf gelopen? Laat het hieronder weten!

(Dank, Krishan!)

Lees de reacties (13)

  • A520FXXU1AQE2 dit staat in de beschrijving, die E moet je toch een F van maken, vanwege de F is 6e letter in het alfabet en 6e maand is juni. In de beschrijving staat dat ie de mei krijgt. En in de screencapture de Juni patch.

    • Hah, dank. Hele versienummer klopte niet, inderdaad, was die van vorige maand :)

      • Zou ik misschien mee mogen helpen met de site? Ik weet veel van Samsung telefoons af, zelfs meer als Samsung (Geven ze zelf toe) ik ben vooral technisch goed in Samsung’s

  • Nog niet onvangen op mijn unbranded DUOS A5 (2017)
    Deze draait nog steeds op de updates uit mei.

    Ik heb liever dat ze de Android 7 upgrade uitbrengen ;)

1 2