Samsung komt met ‘Gradation Covers’, hint naar designs met kleurengradiënt

Samsung brengt binnenkort officiële Gradation Covers op de markt voor haar nieuwe Galaxy A7 2018, J6 Plus en J4 Plus. Dit is niet alleen leuk voor iedereen die een van de toestellen wil aanschaffen. Het bevestigt ook dat het kleurengradiënt zijn weg gevonden heeft naar Samsung's designafdeling.

Excuseer onze Photoshop-skills

Samsung Gradation Covers

Vorige week lanceerde Samsung in één klap drie nieuwe low-end en mid-range smartphones. De Galaxy A7 2018 met triple camera, de J6 Plus met dual cam, en de J4 Plus die minder dan €200 kost. Deze toestellen liggen binnenkort in de Nederlandse winkels, en worden daarbij vergezeld van een aantal officiële accessoires. Nieuw in Samsung's hoesjes-aanbod zullen de ‘Gradation Covers' zijn. De naam suggereert dat dit hoesjes zijn met een design met een kleurengradiënt – en dus niet één enkele kleur.

Aanvulling: we vermoedden inmiddels dat het hier gaat om doorzichtige siliconenhoesjes die deels doorzichtig, deels gekleurd zijn, met daartussen een kleurovergang. Kort door de bocht gezegd voeg je daarmee dus een ‘extra kleur' toe aan het design van de telefoon zelf.

Dat is allemaal leuk en aardig, maar het laat nog iets zien. De Zuid-Koreanen zijn zich bewust van deze nieuwe designtrend, die sinds kort de kop op steekt in telefoonland. Onlangs lanceerde concurrent Huawei bijvoorbeeld toestellen met een kleurengradiënt, en in China duiken er steeds meer vergelijkbare designs op.

Het zou zomaar kunnen dat deze ontwikkeling te laat kwam voor de Galaxy A7 2018 en de nieuwe J-modellen – vandaar de Gradation Covers. Maar het hint ook naar nóg een toestel dat mogelijk over een ‘Gradation design' beschikt: de aankomende Galaxy A9. Of tenminste: de telefoon met vier camera's, die de Zuid-Koreanen op 11 oktober zullen lanceren, en waarvan wij denken te weten dat het de A9 is.

Wij konden zo gauw nog geen officieel beeldmateriaal vinden van de nieuwe hoesjes. Het is nog even afwachten tot deze opduiken, maar iets zegt ons dat dat niet lang meer zal duren. Dan weten we ook beter hoe Samsung zich een dergelijk ontwerp voorstelt – voor hoesjes, maar mogelijk dus ook voor haar toekomstige telefoons.