Samsung Galaxy S9 update van oktober rolt nu uit, verbetert beveiliging én camera

De update van oktober staat nu klaar voor de Nederlandse Galaxy S9 en S9 Plus. Naast de nieuwste beveiligingspatch wordt ook de camera verbeterd, aldus de changelist.

Galaxy S9 update oktober 2019

En zo staat dus nu voor de eerste Galaxy S9 toestellen in Nederland de ruim 264MB grote update klaar naar firmwareversie G960FXXU7CSJ1 (of G965FXXU7CSJ1 op de S9 Plus). Allereerst zit in dit pakket natuurlijk de beveiligingspatch van oktober. Deze brengt een aantal verbeteringen, om precies te zijn: 32 fixes van Google voor het Android OS, en 17 fixes voor Samsung's software.

Daarbij zitten oplossingen voor zwakke plekken in de beveiliging van de heractiveringsvergrendeling en de Galerij. Bovendien wordt de Galaxy S9 extra beschermd tegen IMEI-manipulatie. We weten niet zeker of deze update ook een patch bevat voor het eerder omschreven lek in het Android OS dat Google zelf in oktober apart fixt op haar Pixel telefoons. De firmwareversie die nu wordt uitgerold is waarschijnlijk nieuw genoeg om een fix te bevatten, maar Samsung maakte deze maand – om veiligheidsredenen – niet álle problemen bekend die door de update aangepakt worden.

Betere camera-prestaties

En dat komen we op de hieronder getoonde changelist nog een verbetering tegen, en wel van de camera-prestaties van de Galaxy S9. Samsung laat niet weten wát er dan precies beter is. Het kreeg de laatste maanden vaker updates voor de camera. Zo werd in augustus nog de kwaliteit van standen als de Pro modus bijgeschaafd. Het is even afwachten en uitproberen wat Samsung nu heeft verbeterd – laat het ons hieronder weten als jij de komende tijd inderdaad verschillen merkt in de camera-prestaties van jouw Galaxy S9 (Plus).

Beschikbaarheid

De update is nu beschikbaar op de Nederlandse, unbranded Galaxy S9 en S9 Plus. Heb jij een branded model van T-Mobile of Vodafone, dan krijg je ‘m uiteraard ook, maar pas in de komende dagen of weken. Zodra de update voor jouw toestel klaar staat, verschijnt de melding vanzelf in je notificaties, al kun je altijd ook direct checken via Instellingen -> Software-update -> Downloaden en installeren.

Heb jij deze update op jouw Galaxy S9 al geïnstalleerd? Kom je nog meer veranderingen tegen? En merk je iets van de betere camera-prestaties, en zoja, wat?

Lees de reacties (6)

  • welke update is dit is dit de update voor pie of is dit de pie update die gewoon dik jaar te laat komt want ik geloof er niet meer in

  • Heb een probleem met de identificatie voor mijn vergrendelde notities. Na de update kan ik de vergrendelde notities niet meer inzien en geeft aan dat ik 0x een verkeerde code heb ingetoetst en nog 2.224.000 seconden moet wachten voor een volgende poging!
    Iemand enig idee hoe dit op te lossen?

  • Heb zelf een samsung s9 plus , maar na deze update krijg ik vastlopers in het scherm. Bv de samsung werkt niet meer op de helderheid bedieniening.

  • Heb s9+. Sinds de update krijg ik melding van moisty connector en kan niet meer opladen. (Alleen draadloos) alle oplossingen die op internet staan helpen tot nu niet. Iemand ideeën?

  • Sinds laatste update s9 krijg ik bij het maken van foto's een riedeltje te horen.zeer irritant. Krijg het niet weg.