Samsung Galaxy S10 met Android 10: slofies maken (slow-motion selfie video’s met de frontcamera)

De Android 10 update brengt Samsung een geheel nieuwe camera-feature naar de Galaxy S10Slow-mo video's met de frontcamera. En daarmee maak je, excusez le mot, slofies.

Galaxy S10 slofies maken

Terwijl vandaag de tweede test-firmware uitrolt in Samsung's Android 10 beta, valt een snufje op de changelog op: Slow-motion video voor de frontcamera. Grappig genoeg zat deze ook al in de eerste versie van de testsoftware, maar bleef daar wat onderbelicht. Tijd, dus, om deze in de schijnwerpers te zetten.

Op de Galaxy S10 vind je in Android 10 dus de Slow-mo stand als je in de camera-app naar de frontcamera schakelt. Standaard zit de optie ‘verborgen' onder de knop Meer. Tenslotte toont de camera-app in versie 2.0 van de One UI interface niet meer simpelweg álle camerastanden op een rij. Kies dus Meer en tik op Slow-mo. Je kunt nu gewone Slow-mo video's maken, zoals je al gewend bent met de camera aan de achterkant – alleen nu van jezelf.

Slow-motion selfie video's: bekijk jezelf extra traag

Net als bij de hoofdcamera, gaat de Slow-motion functie ook bij de frontcamera ten koste van de belichting. Met andere woorden: je hebt veel licht nodig om mooie opnames te maken. En voor de goede orde: Super Slow-mo is in Android 10 níet beschikbaar voor de frontcamera. Als je deze kiest, dan schakel je altijd automatisch naar de hoofdcamera.

Andere toestellen?

Wij testten de Slow-motion stand voor de frontcamera op onze Galaxy S10 met Android 10. We weten dus nog niet welke Samsung telefoons dit snufje straks nog meer zullen krijgen, al kunnen we nu wel raden dat de Galaxy Note 10 van de partij zal zijn. Echter, of je straks ook op je Galaxy S9 slofies kunt maken durven we niet te zeggen. Vooral camera-functies komen soms wel, maar vaak ook niet naar eerdere modellen.

Wil je weten of jouw Galaxy de update naar Android 10 krijgt? Check dan ons grote Samsung-Galaxy-en-de-Android-10-update-overzicht. Of wil je weten wát de update precies met zich meebrengt? Check dan onze serie over alle nieuwe One UI 2.0 features.