Samsung Galaxy S8 update mei nu in Nederland beschikbaar

Voor de Galaxy S8 en S8 Plus is vanaf nu de update van mei met de nieuwste beveiligingspatch beschikbaar. Daarnaast krijgen de toestellen nog een hand vol bugfixes en verbeteringen.

De maand mei loopt langzaam op zijn eind, en dus begint de tijd voor de uitrol van de security patch van deze maand te dringen. Op de Galaxy S8 (Plus) kun je ‘m nu in ieder geval al downloaden en installeren. Wij kijken wat er zoal nieuw en/of anders is.

Galaxy S8 update mei 2018

Voor de Galaxy S8 en S8 Plus rollen updates uit met firmwareversies G950FXXU2CRED en G955FXXU2CRED. Zoals we wel gewend zijn, komt deze update in de vorm van een fikse download. Maarliefst 514MB (pakweg) moet je downloaden, wat je dan ook het beste via een goede Wi-Fi verbinding doet. Samsung's multi-CSC-updates zijn nu eenmaal nogal, uhm, multi. Groot, dus. Er zit software in die in veel verschillende landen en markten gebruikt kan worden, tenslotte.

Eenmaal gedownload, installeert de update in ieder geval de beveiligingspatch van de maand mei op de Galaxy S8. Daarin zitten 55 losse patches voor allerhande zwakke plekken in het Android besturingssysteem zelf. Daar bovenop komen nog eens zeven fixes die Samsung voor haar eigen software toevoegde.

Naast de nieuwe patch bevat de update van vandaag ook nog verbeterde camerasoftware. Deze wordt, aldus de informatie van Samsung zelf, stabieler. Hetzelfde geldt voor de telefoon zet, en ook een aantal niet verder benoemde bugreparaties worden uitgevoerd. Het is niet duidelijk of hiertoe ook een fix behoort die het hoge energieverbruik tegengaat. Sinds enige tijd meldt een aantal gebruik(st)ers dat de accu van hun Galaxy S8 na de Oreo-update sneller leegloopt. Heb jij hier ook last van? Laat ons weten of de nieuwe update verbetering brengt.

Beschikbaarheid

De Galaxy S8 (Plus) mei update is in eerste instantie beschikbaar op de unbranded toestelversies. Heb jij jouw branded telefoon bij Vodafone of T-Mobile gekocht, dan moet je nog even geduld hebben, evenals gebruik(st)ers in België. Het downloaden van de update begint vanzelf zodra hij klaar staat voor jouw toestel. Zelf checken doe je, zoals altijd, via Instellingen en de optie Software-update, gevolgd door Updates handmatig downloaden.

Kom jij na installatie nog andere veranderingen tegen,? Laat het ons hieronder weten!

Lees de reacties (19)

1 2 3