Samsung Galaxy S6 (Edge) krijgt firmware update met nieuwe features (update 9 sept.)

Het is pas een paar weken geleden dat de laatste firmware update naar de Samsung Galaxy S6 werd uitgerold. Vanaf vandaag komt Vodafone's branded S6 variant opnieuw aan de beurt, vermoedelijk op korte termijn gevolgd door de andere toestelversies. Aan boord: een paar nieuwe features die we al kennen van de Galaxy S6 Edge+Update 3-9: de hieronder beschreven update is nu ook beschikbaar voor Vodafone's S6 Edge. Update 7-9: vanaf vandaag is de update ook beschikbaar voor de unbranded Galaxy S6 (Edge) Update 8-9: eeeen daar is de update ook voor T-Mobile's S6 Edge en (9-9) gewone S6.

De unbranded Galaxy S6 krijgt de nieuwe firmwareversie XXU2COH2 in de vorm van een 208,75 MB grote update. Vodafone's S6 en S6 Edge krijgen versienummertje XXU2QOH8. De update bevat geen nieuwere versie van het Android besturingssysteem – dat blijft zo tot de grote update naar Android 6.0 Marshmallow.

Wél aan boord van deze recente firmwareversie – builddatum 12 augustus (Vodafone: de 19e) – zijn een paar nieuwe snufjes die we tot nu toe zagen op de Galaxy S6 Edge+, en die onlangs al elders ter wereld naar de kleinere S6 modellen kwamen. Zo zien we op de Galaxy S6 de mogelijkheid om video direct naar YouTube te streamen met de Live uitzending stand, de icons van het standaard thema zijn vernieuwd, en er is een nieuwe equalizer modus voor het geluid.

Ook wordt de standaardvoorraad Microsoft applicaties uitgebreid. Deze update brengt naast de reeds aanwezig OneDrive, OneNote en Skype apps ook Excel, Word en Powerpoint naar de Galaxy S6 (Edge). Deze apps zijn wel uitschakelbaar, maar niet geheel verwijderbaar.

De Galaxy S6 Edge krijgt hierbovenop nog de nieuwe mogelijkheid om veelgebruikte applicaties op de schermrand te plaatsen (app edge). Tot nu toe ging dit alleen met favoriete contacten (people edge).

Inmiddels (9 september) is de bovenstaande update beschikbaar voor alle unbranded én branded versies van zowel de Galaxy S6 als de Galaxy S6 Edge.

Lees de reacties (15)

1 2 3