Android 4.3 update voor 4G versie Samsung Galaxy S3 nu ook van start

Nadat vorige week de update naar Android 4.3 voor de ‘gewone' Samsung Galaxy S3 weer van start ging – na een korte onderbreking – komt nu ook deze langverwachte softwareupdate op gang voor de Galaxy S3 met 4G verbinding – de GT-I9305.

Hoewel deze Galaxy S3 met 4G aanvankelijk niet in ons land verkrijgbaar was, deed deze toestelversie samen met Nederland's eerste 4G netwerk van KPN alsnog zijn intrede. En inmiddels leveren naast KPN ook Vodafone en T-Mobile de S3 standaard in de 4G uitvoering.

Voor iedereen die dus deze Galaxy S3 4G heeft is er goed nieuws: ook voor jullie toestelversie is het updateproces naar Android 4.3 begonnen. Zoals meestal behoren zowel Nederlands als België níet tot de eerste groep landen die de update kunnen gaan installeren.

Overigens brengt de update voor de S3 4G verder natuurlijk precies dezelfde vernieuwingen en verbeteringen als de update voor de ‘gewone' S3: ondersteuning voor de Galaxy Gear smartwatch, een vernieuwde én snellere interface, en beveiliging door Samsung's Knox software.

Wanneer Android 4.3 voor de Galaxy S3 met 4G verbinding in onze contreien beschikbaar zal zijn, is natuurlijk niet bekend. Voor zover wij weten zijn de meeste 4G S3's zogenaamde branded toestellen – via een provider verkocht – waardoor de update normaal gesproken nog iets langer op zich laat wachten.

Overigens rolt ook de Android voor de Galaxy S3 zónder 4G vrolijk verder, en lijkt het een kwestie van aftellen tot deze ook hier ten lande beschikbaar zal zijn. Stay tuned…

(via)

Lees de reacties (8)

  • Beste lezer en zeker ook gebruikers,
    Ik vindt het onbegrijpelijk dat de Samsung Galaxy Note 10.1 ofwel de GT-N8000
    Als je naast de bovenstaande een S4 hebt, dan werkt het gemis van regelmatige upgrades voor de GT-N8000
    extra door als zijde een gemis --- en waarom --- die tablet heeft genoeg gekost.
    Jammer dat Samsung zo weinig doet om ook de Tablet(s) te upgraden

  • De update voor de 'gewone' s3 vorige week weer van start gegaan? Ik ken nog niemand die de update heeft ontvangen. Dit 'nieuwtje' is ergens opgepikt (zdnet?) en herhaald. Maar waar is die update dan?

  • Je hebt gelijk ik wacht er al zo lang op maar nog steeds niks ik vind het gewoon een beetje waardeloos dat de mensen zolang moeten wachten.

  • Ik geef Marco gelijk, ik vind het allemaal te langdradig. Heb eigenlijk al geen zin om te wachten en ben van plan om hem gewoon handmatig op mijn telefoon te zetten met ODIN maar ik heb geen zin in dat gezeik als iets fout gaat.

  • Ben wel inmiddels wel een beetje klaar met smartphone fabrikanten met hen eigen 'schil' produktjes !! Vaak zit het em juist in de 'eigen' toegevoegde software/apps wanneer er een android update gereleased wordt. Gelukkig mag ik binnen kort een abbo verlenging doen ....dat wordt binnenkort dus Apples met Peren vergelijken !

1 2
Gerelateerde artikelen