Android 4.3 update voor de Samsung Galaxy S3 hervat

Het hing al even in de lucht, maar het lijkt nu dan toch echt zover: Samsung heeft de Android 4.3 update voor de Galaxy S3 hervat.

samsung-galaxy-s3-android-4-3-update-hervat Android 4.3 update voor de Samsung Galaxy S3 hervat

Eerder al ging het updateproces voor één van Samsung’s populairste smartphones ooit van start in een beperkt aantal landen. Echter, kort daarna bleek dat de nieuwe software voor de Galaxy S3 nogal wat problemen met zich meebracht – de update werd dan ook weer stopgezet. Druk is er kennelijk achter de schermen gewerkt aan het oplossen van alle problemen, en nadat het gerucht al een tijdje de ronde deed, heeft Samsung vandaag de update daadwerkelijk weer hervat.

Naast een flinke makeover voor de gebruikersinterface – die een stuk sneller is geworden – brengt deze update onder andere ondersteuning voor de Galaxy Gear smartwatch en Samsung’s Knox beveiligingspakket.

Wanneer de update nu in ons land zal arriveren is niet bekend. Het updateproces heeft ruim twee weken vertraging opgelopen. In eerste instantie zou de update al in november naar de Nederlandse Galaxy S3 komen – hopelijk gebeurt het nu in ieder geval nog voor het einde van deze maand.

(via)

Beste Galaxy S3 Neo deals per provider

Reacties

 1. Gilbert zegt

  Ik wilde eerst mijn S3 zo origineel mogelijk houden maar nadat ik een Ierse versie van 4.3 had geprobeerd die later vol met bugs zat en door Samsung werd terug getrokken heb ik toch maar besloten om te gaan rooten. Heb nu momenteel CM11 Android versie 4.4 draaien en dat gaat tot nu toe zonder enige problemen.
  Ik hoop echt dat het zo blijft want ik heb echt geen zin meer om te wachten op 4.3

  Voor degene die benieuwd zijn welke ik heb gebruikt:
  http://www.androible.com/install-cm11-android-4-4-kitkat-unofficial-build-galaxy-s3-i9300-custom-rom/#comment-253

 2. Eric zegt

  Ik vind het allemaal belachelijk lang duren.
  Laat ze dan veel later de melding doen of sneller de update uitrollen. 4.4 hangt al in de lucht, terwijl ze 4.3 niet eens uitgerold krijgen.
  Ik vind het allemaal wel erg knullig overkomen.
  Ik ben blij met mijn note 2, maar de updates bij Apple kwamen wel altijd snel en in een keer goed.
  Dat mis ik wel bij Samsung.
  Alles duurt een eeuwigheid.

 3. GSM zegt

  idd ben zo langzamerhand wel een beetje klaar met Samsung, HTC, LG….. enz. Altijd dat gezeur en gelazer met de fabrikanten ‘schil’ erover ! Nee voor mij dan liever een Apple of een Nexus/pure android(samsung/lg,htc..)

 4. richard zegt

  nou laat maar liggen die update.
  gisteren uitgevoerd nu geen wifi meer hij zegt onstabiele verbindng.
  geheugengebruik 25% hoger teruggezet naar fabrieksinstellingen geen resultaat.
  na de belabberde wasmachines die ze maken eruit gegooid te hebben gaat het voor mij ook
  geen samsung telefoon meer worden wat een drama.
  ff googlen dan zie je alle problemen.
  winkel gebelt die zegt natuurlijk niks aan de hand nooit van gehoord.

 5. thomas zegt

  Hallo allemaal,

  de update voor de samsung galaxy s3 is vandaag binnen. Je moet zelf klikken op software update controleren. Hij is nu bezig bet de update, ik denk dat de update 4.3 is. Meteen kijken allemaal!

 6. Marco zegt

  Hoi Thomas,

  Ja dit is de 4.3 update van iets meer als 400 mb.

  Ten eerste zal ik maar even zeggen dat ik geen fouten kan vinden de accu gaat lang mee en de bugs die met eerdere releases bekend waren heb ik geen last van.

  Belangrijke veranderingen zijn geoptimaliseerde versie Android met Trim suport wat je flashgeheugen onderhoud en de grafische driver is ook onder handen genomen zodat de telefoon wat krachtiger is geworden.

  Je kan ook je apps weer op de Micro SD kaart installeren of verhuizen en het menu is wat aangepast en nog meer.

 7. Paul Offerman zegt

  Gisteren nieuwste firmware geïnstalleerd op mijn S3. ook Kies 3. Wat een drama. Nu kan ik niet meer synchroniseren met Outlook agenda en het apparaat blijft steeds een CSV bestand downloaden met een tel. kosten overzicht van de maand augustus 2013. Weet niet waar het vandaan komt. Wie kan helpen?

 8. marlene zegt

  Op 25-12 de software update gehad op mijn S3. We zijn nu 5dagen verder en er knippert nog steeds linksboven een klein pijltje. Ik kan het niet uitzetten en er staat nu inmiddels 65%. Is dit normaal bij updates? Betekent dat dat de update wel een week kan duren?

 9. geraldine jasperse zegt

  Ik heb gisteravond een software update bericht gehad op mijn galaxy s3 maar hij gaat niet verder dan 25 %. Ben naar de winkel geweest om te vragen want hij doet helemaal niks meer. Hij loopt helemaal vast.
  Klote zooi woest ben ik.

 10. Saskia Vannuys zegt

  Ik heb gisteravond de update gekregen en gedaan. Maar ondervind toch wel wat problemen. Mijn mail blijft die constant ophalen,krijg dan steeds oude mailtjes binnen die ik vervolgens weer moet verwijderen en een paar min. daarna haalt die ze weer op. Wordt er gek van! En ik heb nu trilling bij het toetsen van een bericht, als ik naar instellingen ga staat het uit gevinkt en toch voel ik trilling nog bij typen van bericht…. Iemand een oplossing hiervoor?

  Groet Saskia

 11. Rob zegt

  Vandaag 4.3 opgehaald en geïnstalleerd op de Samsung S3.
  Vooralsnog ziet alles er goed uit..
  Wel een kleine merkwaardigheid:
  Na installatie en herstart bleef de S3 ‘iets’ downloaden, dat bij 93% bleef hangen. Bij vrouw en dochter idem….
  Toestel een herstart gegeven en nu schijnt alles ok. Ben wel benieuwd wat deze vastgelopen download was….

 12. Kelly zegt

  Niets anders dan problemen na de update naar 4.3! Enorm spijt van dat ik het gedaan heb.

  Batterij ontzettend snel leeg en geen verbinding meer met Wifi. Erg frustrerend!!!!!

  Iemand al een oplossing????

 13. Senol Coban zegt

  Kheb al even de update naar 4.3 gedaan en ik vind de layout beter. De download problemen die iedereen heeft, heeft te maken met de grootte van t bestand. Ik raad aan om je telefoon bij een update even de tijd moet gunnen vanwege een groot bed t and dst verwerkt moet worden. Ik kan al nie wachten op de kitkat versie…

Praat mee