4G en de Samsung Galaxy S3

Wie het telecom nieuws een beetje volgt heeft het zeker meegekregen: 2013 wordt het jaar van de supersnelle mobiele internetverbindingen onder de naam 4G. Als eerste is KPN begonnen met het activeren van haar fonkelnieuwe 4G netwerk(je): woon je tussen pakweg Alphen aan de Rijn, Amsterdam en Alkmaar dan behoor je tot de gelukkigen die nú de optie hebben om een 4G abonnement af te sluiten bij KPN en Hi.

Helaas heeft de ‘standaard’ Samsung Galaxy S3 met de productcode GT-i9300 geen 4G verbinding aan boord. Om van het nieuwe supersnelle netwerk gebruik te kunnen maken moet je beschikken over de Galaxy S3 met productcode GT-i9305. Je kunt hem op dit moment los kopen bij PDAShop voor de prijs van € 699,- (zie HIER).

Maar, zoals gezegd, zowel KPN als dochterprovider Hi bieden het toestel ook aan bij een abonnement. Bij KPN kun je bijvoorbeeld een Mobiel 2500 MB 4G abonnement afsluiten, met 250 belminuten en SMS berichten en een databundel van – inderdaad – 2500 MB. Je betaalt de eerste acht maanden dan € 40,- per maand – daarna gaat dit abonnement je € 73,- per maand kosten. Je vindt alle details van deze aanbieding HIER.

Wie deze prijzen toch iets te gortig vindt, is bij Hi net iets goedkoper uit. Voor 150 belminuten, een onbeperkt aantal SMS berichten én een databundel van 4 GB (ruim 4000 MB) betaal je de eerste negen maanden € 49,50, en daarna € 66,50, inclusief Galaxy S3 4G met lease constructie (net als KPN). Hi’s aanbieding vind je HIER.

Al met al kunnen we stellen dat 4G zich nu nog in de opstartfase bevindt: het dekkingsgebied is beperkt, en de prijsjes zijn niet zacht. Dit neemt natuurlijk niet weg dat je, áls je een Galaxy S3 4G neemt met bijpassend abonnement én je je voornamelijk in het hierboven getoonde gebied beweegt, overal ontzettend snel kunt internetten met een theoretische snelheid van 50 Mb/s. Voor nu zijn de genoemde aanbiedingen dus vooral interessant voor early adopters en professionele dataverstokers.

Beste Galaxy S3 Neo deals per provider

Praat mee