Samsung Galaxy S21 krijgt nu update van december in NL en BE

De update van december staat vandaag klaar voor de Samsung Galaxy S21, S21+, en S21 Ultra. Behalve de nieuwe patch zijn er geen functionele vernieuwingen aan boord. Wel kunnen nieuwe bugreparaties de werking van apps als Whatsapp verbeteren.

Galaxy S21 update december 2021

Als je een Galaxy S21, S21+, of S21 Ultra hebt, dan heb je het er maar druk mee: de een na de andere update rolt uit. Eerst was er de Galaxy S21 update naar Android 12. Deze bleek een vervelende Whatsapp bug te bevatten, die door een tweede update – vorige week – (deels) opgelost werd. Ondanks dat deze update op 3 december arriveerde, bevatte hij nog niet de beveiligingspatch van december. Daar zorgt namelijk de update van vandaag voor.

Een ongeveer 210MB grote update brengt de toestellen in de S21-serie naar firmwareversie G99*BXXS3BUL1. Uit de changelog valt af te leiden dat er eigenlijk niet zoveel gebeurt. Wel wordt de patch van december geïnstalleerd, waarvan we gisteren zagen dat hij 30 fixes van Google voor het Android OS bevat.

Verder bevat de patch maximaal 18 verbeteringen voor Samsung's eigen One UI. Curieus genoeg meldden de Zuid-Koreanen dat geen van de toegelichte verbeteringen betrekking heeft op toestellen met Android 12 – waaronder de Galaxy S21-serie, dus. Maar het kan altijd zijn dat er fixes worden geïnstalleerd waarvan de details op dit moment nog niet bekend worden gemaakt, en die toch belangrijk zijn voor toestellen met Android 12.

Los van dit alles, is de stand van zaken rond de Whatsapp-bugs misschien nog wel het interessantst. Na de recente update was voor veel gebruik(st)ers het probleem van de groene balken in verstuurde video's opgelost. Echter, voor anderen bleek dit juist de start van de ‘video-bug', en ook andere issues plagen de berichtendienst nog steeds. En dus is er nu de vraag: doet de nieuwe update iets om de bestaande (Whatsapp-)bugs op te lossen? Of juist niet?

Op ons eigen toestel werkt de app vooralsnog probleemloos, dus wij kunnen eventuele bugfixes niet zelf checken. Jij wel? Laat het ons dan hieronder even weten!

Beschikbaarheid

De nieuwe update staat nu klaar voor de unbranded S21, S21+, en S21 Ultra in Nederland en België. Als jij jouw branded toestel direct bij T-Mobile of Vodafone gekocht hebt, dan kun je ‘m op het moment van schrijven nog niet installeren – maar ook jij krijgt ‘m in de komende dagen of weken.

Zoals je inmiddels vast wel weet: je krijgt vanzelf een melding zodra de update klaar staat om gedownload te worden. Je kunt altijd ook handmatig de beschikbaarheid checken via Instellingen -> Software-update -> Downloaden en installeren.

Kom jij nog andere veranderingen tegen? Zijn er bugs in Whatsapp opgelost, of juist niet? Hieronder lezen wij, en andere gebruik(st)ers, het graag!

(Dank voor de heads up, Marcel!)

Lees de reacties (5)

  • Binnen gekregen op mijn S21 Ultra. Iemand enig idee waarom Oogbescherming niet automatisch aan en uit gaat op de ongeplande tijden? En hoe je dit kunt oplossen?

  • wanneer krijgt de samsung tab 7 plus een beveiligingsupdate?
    Ik zit nu op october, terwijl het al december is.

    • Officieel krijgt deze slechts 1x per 3 maanden een update, al heeft Samsung er tot nu toe regelmatig veel meer uitgebracht.