Samsung Galaxy S20 en S10e beginnen nu ook aan update van september

Na de S22- en S21-serie, start nu ook de originele Galaxy S20-serie met Samsung's update van september. Daarnaast krijgt ook de Galaxy S10e gewoon weer een nieuwe update, alsof het de normaalste zaak van de wereld is.

Galaxy S20 update september 2022

Vorige week al meldden wij dat de update van september opsommige Galaxy S20 FE modellen beschikbaar was. Toen was er nog geen spoor van dezelfde beveiligingspatch voor de ‘reguliere' (non-FE) modellen in de Galaxy S20-serie. Inmiddels wel, al is dat spoor een beetje warrig.

In ieder geval kun je de nieuwste security patch nu downloaden op de Galaxy S20 en S20+. Op de 4G- en 5G-modellen staat firmwareversie G98**XXSFFVHA klaar. Deze bevat geen zichtbare wijzigingen – alleen de patch van september wordt geïnstalleerd.

Toch zit de vork hier wat verrassend in de steel. Want voor de Galaxy S20 Ultra is de update van september op het moment van schrijven nog niet beschikbaar. Gek detail: in landen waar je ‘m al wel kunt downloaden bevat hij firmwareversie G988BXXUFFVI7, die op zijn beurt ook belooft dat de ‘algehele stabiliteit van functies verbeterd‘ is. Dat doet de update op de S20 en S20+ in zijn geheel niet. Je zou kunnen hopen dat dit alles een teken is van de naderende ondersteuning voor Expert RAW op de S20 Ultra – maar of dat ergens op slaat durven wij niet te zeggen.

De changelog voor de update op de S20 Ultra, zoals hij hier nog niet beschikbaar is

Beschikbaarheid

Waarom dit verschil er is tussen de S20(+) en de S20 Ultra is ons niet duidelijk. En waarom de update voor de laatste niet gewoon tegelijk met die voor de andere modellen arriveert weten wij ook niet.

In ieder geval kun je dus nu al aan de slag op de unbranded Galaxy S20 en S20+ – 4G én 5G – in Nederland en België. Als je de S20 Ultra hebt, of een branded S20-variant van Vodafone of T-Mobile moet je wat langer geduld hebben.

Zoals gebruikelijk kun je de melding op je telefoon afwachten, of handmatig de beschikbaarheid checken, via Instellingen -> Software-update -> Downloaden en installeren.

Galaxy S10e update september 2022

En zo belanden we ook deze maand weer bij de Galaxy S10e. De developer die software-updates voor dat toestel maakt heeft de memo dat de S10-serie alleen nog per kwartaal bijgewerkt wordt nog steeds niet ontvangen. Dus hoewel de S10 en S10+ recent alleen de patches van mei en juli kregen, ontving de S10e ze ook in april, juni, en augustus. En nu dus in september.

Firmwareversie G970FXXSGHVI1 installeert de nieuwste patch op het toestel, die daarmee zijn streak van maandelijkse-updates-zonder-maandelijks-updatebeleid gewoon voortzet. Wij hebben er een hard hoofd in dat de S10 en S10+ de patch van september later deze maand ook gaan krijgen. Technisch gezien is de S10-serie pas in oktober weer aan de beurt voor een nieuwe update, tenslotte.

Maar: als je een Nederlandse of Belgische, unbranded Galaxy S10e hebt dan kun je aan het werk. Wacht af tot de update zichzelf aandient, of start de update direct via Zoals gebruikelijk kun je de melding op je telefoon afwachten, of handmatig de beschikbaarheid checken, via Instellingen -> Software-update -> Downloaden en installeren.

Lees de reacties (2)