Samsung werkt aan nieuwe Wireless Charger ‘Hub’

Samsung werkt aan een nieuwe Wireless Charger ‘Hub'. Een ‘hub', dus waarschijnlijk om meerdere apparaten tegelijk op te laden, met of zonder draad. Wij gokken op een lancering in de aanloop naar de release van de Samsung Galaxy S23, begin 2023.

De Wireless Charger Trio uit 2020

Samsung Wireless Charger Hub

De afgelopen jaren bracht Samsung al heel wat verschillende opladers uit om je telefoons, watches, en ander gadgets draadarm mee op te laden. Op een aantal daarvan kun je twee apparaten tegelijk laden, en op de Wireless Charger Trio EP-P6300 zelfs drie. Deze maakt zijn debuut in 2020, tegelijk met de Note 20, Z Fold 2, Buds Live, en Watch 3. En nu lijkt van deze trio-lader een heuse opvolger in ontwikkeling te zijn.

Ons bereikte informatie over een ‘Wireless Charger Hub'. De naam wekt in ieder geval de suggestie dat je er een aantal verschillende telefoons en accessoires tegelijk mee kunt opladen – zonder, maar mogelijk ook mét draad. Tegelijk gonst het van geruchten over een oplader met modelcode EP-P9500, en wij gaan er stiekem een beetje vanuit dat het in beide gevallen om een en hetzelfde apparaat gaat.

Voor de Galaxy S23?

Het zal nog wel even duren voor we meer details – zoals laadsnelheden, aantal oplaadplekken en aansluitingen – te weten komen over deze oplaadhub. Het is pas september, tenslotte, en wij gaan er vanuit dat hij pas in de aanloop naar de lancering van de Galaxy S23 serie het levenslicht zal zien. Dat wordt dan ergens in januari of februari volgend jaar.

De Wireless Charger Trio kostte bij de lancering in de herfst van 2020 €99. Samsung zal voor de Hub – mits deze zijn naam waar maakt – waarschijnlijk niet minder geld vragen. Maar eerlijk is eerlijk: dat is pure speculatie van onze kant. Het beste wachten we gewoon een paar maanden af – dan duiken verdere details vanzelf op.

Lees de reacties (1)

  • Hoop dat ze geleerd hebben van de duo oplader. Horloge kan niet opgeladen worden.(Watch 5 Pro) Horloge gaat omhoog staan en raakt daarmee niet het laadstation.

Gerelateerde artikelen