Samsung Galaxy Note 3, Android 4.4 en de niet-werkende S View cover: foutje!

Toen de Samsung Galaxy Note 3 onlangs de update naar Android 4.4 KitKat kreeg, doken er kort daarna verhalen op over problemen met Spigen's S View cover. Naar nu blijkt gaat het hier om een ordinaire bug – een foutje in de software dus.

Natuurlijk waren wij – en velen met ons – er als de kippen bij om de conclusie te trekken dat Samsung was begonnen met het implementeren van een nieuw beleid, waarbij alleen nog maar de accessoires uit eigen fabriek compatible zijn met een Galaxy toestel zoals de Note 3. Daarover was tenslotte al eerder gespeculeerd. Daarbij werd een simpeler verklaring pontificaal over het hoofd gezien: de mogelijkheid dat het om een bug gaat, oftewel gewoon een suf softwarematig foutje.

Samsung heeft nu laten weten dat het precies dít is, wat er aan de hand is. En dat het probleem op korte termijn verholpen gaat worden door een kleine softwareupdate:

We have currently identified a software compatibility issue with the Galaxy Note 3 update to Android 4.4 (KitKat) and select 3rd party accessories. A software update will be available shortly.

Aldus Samsung's verklaring tegenover ArsTechnica, om eraan toe te voegen dat ondersteuning voor zowel de eigen als third party accessoires gewoon onverminderd zal blijven bestaan.

En hiermee eindigt een mogelijke storm in het spreekwoordelijke glas water. Mocht je dus last hebben van soortgelijke problemen na het updaten van je Galaxy Note 3, dan weet je nu dus dat er een fix aankomt. Wanneer dit gaat gebeuren is dan weer niet geheel duidelijk. ‘Shortly', in ieder geval.

(via)

Lees de reacties (22)

  • Ik heb een origineele S-Cover en hopeloze problemen na de upgrade. Bij het openen van de S-cover start het beginscherm regelmatig slecht gedeeltelijk op of zelfs helemaal niet. Ik moet de telefoon hardwarematig resetten alvorens de telefoon wil opstarten. is het mogelijk te downgraden?!?
    Puinhoop, zal me bij de volgende upgrade wel twee keer bedenken alvorens de upgrade uit te voeren.

    Groet,
    Peter

  • Waardeloos!!!heb dezelfde probleem. Mocht je weten hoe kan teruggedraaid worden laat mij ook ff weten aub.

    Gr. Lumi

  • Ook ik heb dezelfde problemen. Programma's willen bijna niet opstarten, vastlopen en mijn s view werkt niet naar behoren. Ook ik wil terug naar een downgrade!!

  • Ook ik heb dezelfde problemen. Programma's willen bijna niet opstarten, vastlopen en mijn s view werkt niet naar behoren. Ook ik wil terug naar een downgrade!!

    Groet Geralde

  • Ja hoor... fijn om te lezen iig dat het niet aan mijn telefoon ligt. Ik word er werkelijk gek van... Hier dus ook in t bezit van de Cover (al sluit dat ding voor geen meter meer na maanden gebruik)

1 2 3 5
Gerelateerde artikelen