‘Samsung Galaxy Note 10 lancering is op 7 augustus’

Samsung zal naar verluid de nieuwe Galaxy Note 10 modellen op 7 augustus lanceren. In dat geval kunnen we de releasedatum heel aardig inschatten. Het bijbehorende Unpacked Evenement vindt ook deze keer weer plaats in New York.

De ‘grote' Galaxy Note 10 volgens recent opgedoken renders

Galaxy Note 10 lanceerdatum

Dat Samsung druk bezig is met de nieuwe Galaxy Note 10 – en varianten – is bekend. Bovendien dook ook al het ietwat voorspelbare gerucht op dat de toestellen in augustus zullen worden onthuld. Nu komen we dan zelfs een specifieke datum te weten, dankzij de bronnen van CNET.

Het volgende Unpacked evenement vindt kennelijk plaats op 7 augustus, in het Barclays Centre in New York. Dat is dezelfde plek waar de Galaxy Note 9 vorig jaar het levenslicht zag. De lancering van de Note 10 komt daarmee 2 dagen vroeger dan die van de Note 9 – oftewel: Samsung lijkt dit jaar grotendeels dezelfde planning te hanteren.

Verschillende modellen

Wie het geruchtencircus rond de Galaxy Note 10 volgt, weet dat het dit jaar niet om één enkele telefoon gaat. Er zijn minstens vier verschillende modellen in ontwikkeling – twee zonder en twee met 5G modem. Een tijdje geleden bevestigden wij al dat de twee modellen zonder 5G sowieso naar Nederland komen, en dat er bovendien ook een Note 10 mét 5G voor de Nederlandse markt in ontwikkeling is.

Wat niet helemaal duidelijk is, is hoe de twee verschillende Note 10 types zich tot elkaar verhouden. In veel berichtgeving is sprake van de ‘gewone' Note 10 en een duurdere Note 10 Pro. Echter, op basis van door ons ontdekte batterijgegevens denken wij dat het eerder gaat om een Galaxy Note 10e en een ‘normale' Note 10. Het kleinere model lijkt namelijk over relatief bescheiden hardware te beschikken – passend bij een ‘e'-model (denk: Galaxy S10e).

1
2
3
4
5

1 t/m 3: grote Note 10 (a.k.a. Note 10 Pro), 4 & 5: kleine Note 10 (a.k.a. Note 10e)

Specs en features

Deze ‘kleinere' Note 10e heeft een accu met een capaciteit van 3400 mAh. Deze toestelvariant heeft waarschijnlijk een 6,3 inch display. De ‘grote' Note 10 krijgt een 6,7 inch beeldscherm en een accu van 4300 mAh of zelfs 4500 mAh. Samsung lijkt de toestellen te gaan voorzien van de Exynos 9825 processor – een ietwat verbeterde versie van de Exynos 9820 die in de Galaxy S10 te vinden is.

Veel details over de camera's weten we nog niet, maar we gaan ervanuit dat de grote Note 10 in ieder geval een triple camera achterop heeft. Bovendien krijgt het toestel een ToF – Time of Flight – sensor, voor nauwkeurige dieptemetingen. Aan de voorkant zit vermoedelijk slechts een enkele camera, en geen dual front camera zoals op de S10 Plus.

Nagenoeg zeker is ook dat de Galaxy Note 10 modellen géén 3,5 mm koptelefoonaansluiting meer hebben. Vermoedelijk krijg je er dan wel een dongle bij om je koptelefoon alsnog in de USB-C connector te pluggen – of je stapt over op een Bluetooth koptelefoon of oortjes, met alle voor- en nadelen van dien.

Releasedatum en prijzen

Als Samsung ongeveer dezelfde lanceerdatum hanteert voor de Galaxy Note 10 als voor de Note 9 vorig jaar, dan is de kans groot dat ook de releasedatum niet veel afwijkt. De Note 9 lag vorig jaar op 24 augustus in de Nederlandse winkels. We gaan er dus vanuit dat de Galaxy Note 10 ook vanaf pakweg de derde week van die maand daadwerkelijk verkrijgbaar zal zijn.

Galaxy Note 10 prijzen zijn uiteraard nog niet bekend. Als Samsung inderdaad een Note 10 en een Note 10 Pro lanceert, dan gaan we er vanuit dat de prijzen beginnen bij €999, en stijgen voor de duurdere uitvoeringen. Mocht Samsung toch een Note 10e in de pijpleiding hebben zitten, dan ligt de adviesprijs daarvan mogelijk toch een stukje lager – bijvoorbeeld rond de €899. Echter, pas als de toestellen onthuld zijn op 7 augustus zullen we dit alles zeker weten.