‘Samsung Galaxy Note 10 komt in augustus zonder fysieke knoppen’

Twee vroege geruchten over de Samsung Galaxy Note 10 duiken vandaag op. Eentje is een open deur – over de lancering – en de andere des te interessanter: het toestel heeft misschien geen fysieke knoppen.

Galaxy Note 10 zonder fysieke toetsen

Koreaanse media hebben de afgelopen dagen kennelijk iemand gevonden die geheimen over Samsung's volgende Note wil verklappen. Als eerste komen we te weten dat het toestel in augustus onthuld zal worden. Wie dit verrassend vindt heeft de laatste jaren niet goed opgelet. Zowel de Galaxy Note 8 als de Note 9 werden in augustus gelanceerd, tenslotte. Gelukkig is er nóg een gerucht met informatie die zich tot nu toe niet liet raden.

Ook uit Samsung thuisland komt namelijk het bericht dat de Galaxy Note 10 de eerste telefoon van de fabrikant wordt zonder knoppen. Samsung zou een clean ontwerp ontwerp nastreven zonder onderbrekingen – en dus zonder toetsen of knoppen. Daarbij komt vooral technologie van het Chinese NDT in het vizier, dat gespecialiseerd is in drukgevoelige sensoren. Daarmee moet het mogelijk zijn niet alleen volumetoetsen 'toetsloos' te maken, maar zelf de Aan/uit-knop.

Of de Galaxy Note 10 straks inderdaad dus knoploos zal zijn is natuurlijk nog maar de vraag. Samsung borduurt voor haar nieuwe Note-telefoons graag verder op het Galaxy S-topmodel van dat jaar. De kans lijkt dus groot dat de Note 10 gewoon vooral op de Galaxy S10 gebaseerd zal zijn. Tenslotte duiken over aankomende Note's vaker wilde geruchten over features op die uiteindelijk niet aanwezig blijken – of uiteindelijk pas in toestellen in het jaar daarna opduiken.

Hoe je het ook wendt of keert:  het duurt nog een maand of zes voor de Galaxy Note 10 daadwerkelijk het levenslicht ziet. Tot die tijd zullen nog heel wat geruchten opduiken. Of het knoploze design onderdeel blijft van het roddelcircuit moet nog maar blijken.