Eerste Samsung Galaxy J5 (2017) update brengt beveiligingspatch juni op dag van release toestel

Vanaf vandaag is de Samsung Galaxy J5 (2017) direct leverbaar in Nederland. Toevallig arriveert ook vandaag direct de eerste Galaxy J5 (2017) update, met de beveiligingspatch van juni.

Met de aankomst van de Galaxy J5 (2017) op de Nederlandse markt, maakt de J-serie een serieuze sprong voorwaarts. Dankzij de metalen behuizing en features als een vingerscanner doet het toestel allerminst goedkoop aan. Meer daarover lees je, in afwachting van de review, in onze Galaxy J5 (2017) hands-on. Wie nu een exemplaar aanschaft, kan tevens direct na ontvangst de eerste beveiligingsupdate installeren.

Galaxy J5 (2017) update met juni patch

Direct bij de release van de Galaxy J5 (2017) komt een update naar firmwareversie J530FXXU1AQF5. De update zelf is maar iets meer als 23 MB groot, en brengt geen zichtbare veranderingen. Uiteraard draaide het toestel ook voor de update al op Android 7.0 met de Samsung Experience interface versie 8.1.

Naast wat bescheiden optimalisaties en bugfixes, installeert deze update vooral de beveiligingspatch van de maand juni. Daarmee maakt de Galaxy J5 (2017) in ieder geval op beveiligingsgebied direct een goede start op de Nederlandse markt. Of dit een voorbode is van het updatebeleid voor dit toestel kunnen we nu echter nog niet zeggen.

Galaxy J-serie updatebeleid

Net als voor andere Galaxy apparaten, brengt Samsung ook voor haar J-serie regelmatig beveiligingsupdates uit. Echter, tot nu toe gebeurde dit meestal niet maandelijks. De Galaxy J5 (2016), bijvoorbeeld, krijgt nieuwe security patches ongeveer iedere tweede maand. Hetzelfde geldt voor de Galaxy J7 (2016). Alleen momenteel lijkt het even wat langzamer te gaan. Dat is vermoedelijk omdat Samsung bezig is met de Nougat update die later dit jaar naar de toestellen komt.

Wat betreft toekomstige grote Android updates, gaan wij er vanuit dat de Galaxy J5 (2017) tenminste een update naar Android 8.0 ‘O' krijgt. Eerdere Galaxy J-generaties kregen ook zeker één grote Android update, tenslotte. Het kunnen er ook twee zijn, maar dat weten we pas als de Galaxy J5 uit 2015 de update naar Android 7.0 wel of niet krijgt. Het is nog niet geheel zeker of dit gaat gebeuren.

Galaxy J5 (2017) aanbiedingen

De beste Galaxy J5 (2017) aanbiedingen per provider, en de prijzen voor een los toestel vind je hieronder:

Lees de reacties (1)

  • he update weg gedaan was via internet in plaats van wifi maar wil nu niet meer doen zegt heel de tijd up to date wat kan ik doen om op te dateten