Samsung Galaxy A70 update brengt juli patch, Nacht modus camera

Sinds afgelopen weekend rolt Samsung een nieuwe update voor de Galaxy A70. Deze brengt niet alleen een recentere security patch, maar ook twee nieuwe camera-features: Nacht modus, en de QR-code lezer.

Galaxy A70 update met Nacht camera stand, meer

Een week of drie geleden nog kreeg de Galaxy A70 een flinke update met onder meer Super Steady beeldstabilisatie voor de camera. En nu, nog geen maand later arriveren nog twee nieuwe camerafuncties. Bovendien wordt de beveiliging weer bijgewerkt.

Om maar met dit laatste te beginnen: de update naar firmwareversie A705FNXXU3ASG6 installeert de beveiligingspatch van juli op de Galaxy A70. De vorige update liet het toestel bij die van mei bungelen. Ook de beveiligingsverbeteringen van de tussenliggende patch van juni worden hiermee uiteraard geïnstalleerd.

En dan zijn er de verbeteringen voor de camera. De Galaxy A70 krijgt met deze update de Nacht-modus die we de afgelopen maanden ook al zagen arriveren op toestellen als de Galaxy S10, S9 en Note 9. Ook de Galaxy A50 kreeg deze modus eind juli. In de Nacht-stand zorgt een betere belichting voor meer details op foto's die bij heel weinig licht zijn gemaakt. In ruil daarvoor krijg je wel meer ruis in beeld, die in de normale Foto-stand meer wordt weggewerkt (ten koste van de details).

Als je in de camera-app naar de Camera-instellingen gaat zie je nu bovendien de QR-code lezer optie. Deze zorgt ervoor dat de camera in de normale Foto-modus direct QR-codes herkent en leest – en mogelijke acties/snelkoppelingen direct in beeld brengt.

Verder vermeldt de changelog van deze update ook nog dat de fotokwaliteit in het algemeen erop vooruit gaat. Bovendien zou het toestel vocht in de USB-poort nu beter detecteren, mocht je daar niet tevreden over zijn geweest tot nu toe.

Beschikbaarheid

De nieuwe Galaxy A70 update is nu beschikbaar op Nederlandse unbranded toestellen, en op telefoons die direct bij Vodafone gekocht zijn. Als jij jouw toestel bij T-Mobile kocht, of in België, dan moet je nog even geduld opbrengen. Ook voor jouw A70 komt de update, maar nu is hij er nog even niet.

Zoals gebruikelijk krijg je vanzelf een melding wanneer de update klaar staat voor jouw toestel. Via de Instellingen en de optie Software-update kun je dit altijd gelijk checken door op Downloaden en installeren te tikken.

Heb jij de update op jouw A70 geïnstalleerd? Zijn er nog meer veranderingen die genoemd moeten worden?

(Dank voor de melding, Rohan!)