Samsung Galaxy A51 lancering mogelijk eerder dan gedacht, support-pagina’s nu al online

De lancering van de aankomende Samsung Galaxy A51 is mogelijk eerder dan we tot nu toe aannamen. De eerste ondersteuningspagina's zijn namelijk nu al te vinden op Samsung's eigen website.

Galaxy A51 support-pagina's online

Met de Galaxy A50 had Samsung dit jaar een enorme smartphone-hit in handen. Dat het toestel een opvolger krijgt is dus niet meer dan logisch, en we weten dan ook al heel wat over de Galaxy A51. Eerder deze week zagen we zelfs de eerste afbeeldingen, inclusief quad camera-module en 3,5 mm koptelefoonaansluiting. Echter, tot nu toe gingen we er vanuit dat Samsung de Galaxy A51 pas na de Galaxy S11 – eind februari – zou lanceren. Maar mogelijk verschijnt de telefoon toch eerder dan gedacht.

Op Samsung's eigen website zijn namelijk nu al de eerste support-pagina's te vinden voor het toestel met modelcode SM-A515F. Hoewel we daar nog niets nieuws te weten komen, verschijnen zulke pagina's meestal niet maanden voor de lancering al. Het zou dus zomaar kunnen dat Samsung de Galaxy A51 nog voor het einde van het jaar wereldkundig zal maken.

Tot en met de Galaxy A8 onthulde Samsung telefoons in haar A-serie altijd aan het einde van het voorgaande jaar, om ze vervolgens vroeg in het nieuwe jaar uit te brengen. Met de A-serie van 2019 kwam daar verandering in, toen de Galaxy A50 zijn debuut pas na de Galaxy S10 maakte. Bovendien weten we, dat de Galaxy A51 straks direct met Android 10 op de markt zal verschijnen. Dit was tot nu toe altijd een hint dat een toestel pas na het volgende topmodel gelanceerd zal worden. Mogelijk komt in deze 'traditie' nu dus toch verandering, met een vroege lancering en release van de Galaxy A51.

Overigens is het natuurlijk niet ondenkbaar dat Samsung de A51 wel vroeg lanceert, maar toch pas in maart uitbrengt. Een dergelijke, lange ‘wachtperiode' zagen we vorig jaar nog bij bijvoorbeeld de Galaxy A80.

In Nederland?

De support-pagina's zijn weliswaar te vinden op Samsung's Russische website, we weten al dat de Galaxy A51 ook in Nederland uit gaat komen. Bovendien verwachten we hier ook toestellen als de Galaxy A71 en Galaxy A91. Echter, aanwijzingen dat ook deze modellen spoedig onthuld zullen worden zijn er op dit moment nog niet.