Samsung Galaxy S9 krijgt tweede update van de maand voor betere camera

Vrij verrassend rolt Samsung de tweede update van deze maand uit voor de Galaxy S9 en S9 Plus. Een nieuwe security patch zit daar logischerwijs niet in. Wel worden de prestaties van de camera verbeterd.

Galaxy S9 update voor betere camera

De eerste november update voor de Galaxy S9 is amper droog achter de oren, en een volgend stukje nieuwe software staat alweer in de startblokken. Dat bleek eerder vandaag, toen voor beide modellen alweer een nieuwe firmwareversie klaar bleek te staan.

Om precies te zijn krijgen de Galaxy S9 en S9 Plus 179MB grote updates naar respectievelijk firmwareversies G960FXXU7CSK1 en G965FXXU7CSK1. Zoals gezegd was de beveiligingspatch van november al op de toestellen aanwezig. Dat neemt niet weg dat ook de changelog van de nieuwe update aanstipt dat de beveiliging van de Galaxy S9 beter wordt – zonder details te noemen, verder.

Er staat echter nog een puntje op de agenda: de camera-prestaties van de toestellen worden door de nieuwe firmware verbeterd. Maar: wát wordt er dan beter? Zijn er stiekem toch weer nieuwe functies toegevoegd aan de camera-app, relatief kort voor de aankomende grote update naar Android 10?

Wij konden ons eigen toestel zo gauw nog niet bijwerken, en hebben dus nog even geen antwoorden op deze vraag. Vandaar de vraag dus aan jou: heb jij deze update geïnstalleerd? En heb jij veranderingen, verbeteringen of zelfs nieuwe (camera-)snufjes kunnen ontdekken? Laat het ons hieronder weten!

Beschikbaarheid

De nieuwe, tweede update van deze maand is nu beschikbaar op de unbranded Galaxy S9 en S9 Plus – en wel in Nederland, maar nog niet in België. Als je een branded toestel hebt van T-Mobile of Vodafone moet je ook nog even geduld hebben. De laatste moet zelfs de eerste november update nog ontvangen, en krijgt ze straks dus misschien wel allebei tegelijk.

Zoals altijd geldt: je krijgt vanzelf een melding zodra de update voor jouw toestel klaar staat. Handmatig checken doe je via Instellingen -> Software-update -> Downloaden en installeren.

Dus: heb jij jouw Galaxy S9 (Plus) al voorzien van deze update? Welke veranderingen heb jij ontdekt na installatie?

(Dank, Claus, Dennis, en Hendrik!)

Lees de reacties (14)

  • Net geïnstalleerd, geen wijzigingen in de camera-app kunnen vinden. Of opname kwaliteit verbeterd is heb ik nog niet kunnen testen. Tot nu toe zeer tevreden met opnames door dit toestel.

  • Zou het mogelijk zijn dat deze update het probleem van de 'ingezoomde' camerabeelden in andere apps verhelpt?
    Of is hier inmiddels een andere oplossing voor die ik gemist heb?

1 2 3