Samsung legt mogelijke nieuwe A-serie vast: A10, A30, A50, A70, A90 (update)

In de Europese Unie heeft Samsung een aantal mogelijke nieuwe toestelnamen vastgelegd. Brengt de toekomst een Galaxy A10, Galaxy A30, Galaxy A50, Galaxy A70 en een Galaxy A90?

Met de aankomende Galaxy Note 9 en de huidige Galaxy S9 komt een einde aan de toestelnamen-met-een-enkel-cijfer. Natuurlijk, er komt mogelijk gewoon een Galaxy S10, maar hoe gaat de telling daarna verder? Nieuwe merknaamregistraties werpen mogelijk ligt op de zaak.

Galaxy A10, A30, A50, A70 en A90

Bij de European Union Intellectual Property Office heeft Samsung een opvallende reeks nieuwe namen ingediend (zie bijv. HIER). We zien de namen A10, A30, A50, A70 en A90 – allemaal met dezelfde omschrijving: ‘Smartphones; mobile telephones; tablet computers.' Het zou dus goed kunnen dat we volgend jaar geen nieuwe versies van de Galaxy A6 en A8 gaan zien, maar dat Samsung verder gaat met een Galaxy A10, etc.

Bovendien zijn we ook hoe de naamgeving van andere Samsung telefoons verder zouden kunnen gaan. Op deze manier zou er geen Galaxy S11 komen, maar een Galaxy S20, S30, etc. Dat is tenslotte ook hoe Huawei haar toestelseries momenteel van namen lijkt te voorzien. Voor de duidelijkheid: dit laatste is pure speculatie, en nog allerminst duidelijk. Wel bieden de nieuwe A-serie namen een mogelijk antwoord op de vraag hoe Samsung verder wil met haar mid-range line-up.

In ieder geval gaan we er vanuit dat we de nieuwe namen niet vóór 2019 daadwerkelijk in de winkels zullen aantreffen. Daarvoor kunnen we eerst nog kennis maken met de Note 9. Bovendien lijkt de kans te groeien dat we straks ook een eerste versie van de illustere Galaxy X gaan zien. Dus hoe Samsung's complete portfolio er over pakweg zes maanden uit ziet valt nog niet goed te voorspellen.

Aanvulling: ook in Zuid-Korea is Samsung bezig de nieuwe A-series te registeren. Daar zijn de A30 en A50 nu al te vinden in de database van de lokale merknamenautoriteit (zie o.a. HIER).

Aanvulling 2: in de VS zijn de nieuwe merknamen nu ook aangevraagd (bijv. HIER bij de USPTO). Daarmee zijn ze nu zo'n beetje wereldwijd vastgelegd, en lijkt het zeker dat dit inderdaad de nieuwe naamgeving van de toekomstige A-serie zal zijn.

E-FOTA

Overigens: in het plaatje hierboven zien we ook de merknaam E-FOTA opduiken. Het gaat hier om de naam van updatemethode die speciaal op de zakelijke markt gericht is. Met andere woorden: vermoedelijk een soort Firmware Over The Air updatemethode binnen het Knox-framework.

Lees de reacties (1)

Gerelateerde artikelen