Samsung fixt batterij bug in Apparaatonderhoud in Android 11 en One UI 3

Een update voor de Apparaatonderhoud app fixt een bug die vorige week op menig Samsung telefoon opdook. In Android 11 en One UI 3 waren batterijstatistieken sinds de jaarwisseling niet meer zichtbaar.

Samsung lost bug in batterij stats Apparaatonderhoud op

Op 1 januari van dit jaar meldden wij het bestaan van een curieuze bug in Samsung's One UI 3 software. De oplaad- en verbruiksstatistieken van de batterij waren opeens niet meer zichtbaar in Apparaatonderhoud op Samsung telefoons met Android 11. Een oplossing was beschikbaar, al werden daarbij wel alle recente statistieken gewist. Samsung zelf rolt nu een definitieve fix voor het probleem uit.

Vanaf vanochtend is namelijk Apparaatonderhoud (Device care) versie 12.0.01.0 beschikbaar. Je kunt de app updaten via de Play Store, of via de functie zelf, als je in Over Apparaatonderhoud op Bijwerken tikt. Als de nieuwe versie geïnstalleerd hebt, zijn direct alle statistieken weer beschikbaar. In tegenstelling tot de eerder genoemde tijdelijke fix ben je niet eens je recente stats kwijt.

Daarmee is deze bug definitief opgelost – vier dagen nadat wij er voor het eerst over schreven. Al met al is dat geen slechte oplossing, al was het probleem natuurlijk niet superernstig. Maar: betrouwbare batterijstatistieken zijn op de lange duur wel degelijk belangrijk, zeker als je een oogje op het verbruik wilt houden na het uitvoeren van een grote upgrade. Zoals de recente upgrade naar Android 11, op dezelfde toestellen waar de bug ook opdook: de Galaxy S20, S20 Plus, S20 Ultra, Galaxy S20 FE, Note 20, Note 20 Ultra, S10 Lite, en de Galaxy Z Flip.

Of de nieuwe versie van Apparaatonderhoud direct met toekomstige Android 11 updates mee komt is nog niet duidelijk. Mogelijk is het nodig deze voorlopig handmatig bij te werken na het uitvoeren van de grote Android upgrade.

Lees de reacties (1)