‘Samsung Galaxy S21 Ultra scherm kan wel 120Hz én WQHD resolutie’

Samsung lijkt een klein-maar-fijne verbetering naar de Galaxy S21 Ultra te brengen. De echte liefhebber van high end specs kan straks een verversingsfrequentie van 120Hz tegelijk met de hoogste schermresolutie gebruiken.

Galaxy S21 Ultra scherm: 120Hz én WQHD+ schermresolutie

De Galaxy S20 serie bracht in 2020 Samsung's eerste telefoons met een scherm met een verversingsfrequentie van 120Hz. Echter, deze modus bleek nogal energieverslindend te zijn. Daarom beperkte Samsung het gebruik ervan tot de 1080p FHD schermresolutie. De hoge WQHD resolutie – 1440p – bleef beperkt tot de ‘ouderwetse' 60Hz refresh rate.

Voor de echte liefhebber van high end specificaties, echter, was dit geen goede oplossing. Tenslotte moet de keuze voor een hoog energieverbruik bij de gebruik(st)er zelf liggen, aldus de veelgehoorde redenering. Samsung lijkt die gedachte bij de Galaxy S21 Ultra inderdaad te gaan volgen.

Dat is tenminste wat de Chinese Twitterroddelaar Ice Universe weet te melden. Het is mogelijk zowel de WQHD+ schermresolutie te gebruiken, én de Aanpasbaar stand bij de Display optie Vloeiende beweging. Deze laatste kennen we al van de Galaxy Note 20 Ultra, en is een variabele refresh rate, die afhankelijk van de content kan oplopen tot 120Hz. Echter, ook op de Note 20 Ultra kun je deze niet combineren met de hoogste schermresolutie.

Voor de goede orde: zowel de Galaxy S21 als de S21 Plus hebben sowieso maar een maximale schermresolutie van 2400 bij 1080 pixels. Op deze toestellen kun je dus straks wel van een 120Hz schermfrequentie genieten, maar de keuze voor een hogere resolutie ontbreekt per definitie.

En verder?

Daarmee is gelijk duidelijk dat de S21 Ultra hét model is voor wie het maximaal haalbare zoekt in zijn/haar Samsung telefoon. Dat was natuurlijk eerder al helder. Tenslotte wordt de Ultra het model met de nieuwe cameramodule met twee aparte optische zoomlenzen. Bovendien is het ook in 2021 weer de Galaxy S-variant met de grootste accu (5000 mAh) – en het pittigste prijskaartje (om en nabij de €1349).

Samsung zal de Galaxy S21 serie op 14 januari officieel presenteren. Twee weken later landen de toestellen waarschijnlijk in de winkels. De S21 Ultra kun je hier in eerste instantie in zwart en zilver krijgen – meer kleuren volgen later.

Gerelateerde artikelen