Android 10 verklapt: Samsung Cloud verhuist naar Microsoft OneDrive

Samsung stopt met het aanbieden van haar eigen Samsung Cloud dienst. Vanaf Android 10 – of in ieder geval: binnenkort – kun je de inhoud van je account direct over laten zetten naar Microsoft's OneDrive door een paar simpele handelingen op je Samsung telefoon.

Samsung Cloud aan het verhuizen naar OneDrive op onze Galaxy Note 10 met Android 10

Samsung Cloud verhuist naar OneDrive

Samsung en Microsoft deden de laatste weer meer dingen gezamelijk – denk aan de Link to Windows – Koppelen met Windows – functie van de Galaxy Note 10, die inmiddels ook op de Galaxy S10 beschikbaar is. Naar nu blijkt, gaat zelfs de complete Samsung Cloud dienst verhuizen om onder de vleugels van OneDrive verder te gaan.

Dit bleek in eerste instantie uit berichtgeving over Samsung's Koreaanse klantenservice. Nader onderzoek brengt alle concrete details aan het licht. Op onze Galaxy Note 10 met Android 10 is namelijk nu al de optie Overschakelen naar OneDrive te vinden in de Galerij. Deze optie is op nog geen enkel ander toestel beschikbaar, en dus alleen in Android 10.

Met de optie kun je je Samsung account aan je Microsoft OneDrive account koppelen, om vervolgens de complete synchronisatie van je Galerij naar OneDrive over te zetten. En dat op precies dezelfde manier als tot nu toe mogelijk was met Samsung Cloud.

Als je nog geen OneDrive account hebt, dan krijg je 5GB gratis, en bovendien 15GB extra als kadootje. Wie een premium Samsung Cloud heeft krijgt dezelfde hoeveelheid opslag het eerste jaar gratis zonder daarvoor te moeten betalen. Bijvoorbeeld: als je een 200GB Samsung account hebt, dan krijg je 200GB OneDrive opslag voor nop – gedurende een jaar.

Het overzetten van de inhoud van je Samsung Cloud gebeurt, na het koppelen van de accounts, geheel vanzelf op de achtergrond. Je hoeft daarvoor zelf verder geen handelingen te verrichten. Bovendien wordt je eventuele betaling voor Samsung Cloud van de huidige maand direct en automatisch teruggeboekt. Althans, dat gebeurde direct nadat wij de accounts gekoppeld hadden op onze Galaxy Note 10 met Android 10.

Hoe de verhuizing verder precies zal verlopen moet natuurlijk blijken. Misschien Waarschijnlijk hoef je straks helemaal niet te wachten op de Android 10 update voor jouw Galaxy, en is het slechts toeval dat de functie nu alleen op de Note 10 met Android 10 te testen is. Tenslotte kan het niet zo zijn dat je met een Galaxy die géén Android 10 krijgt straks geen Samsung Cloud meer kunt gebruiken (dank, Jan!).

Uiteraard houden we je op de hoogte van de verdere afwikkeling van de verhuizing van Samsung Cloud.

Lees de reacties (6)

    • Geen idee, maar goeie vraag. Vermoedelijk is dat de reden dat de functie uiteindelijk dus niet specifiek aan Android 10 gebonden zal zijn.

  • Zo te zien is het niet gekoppeld aan de Android 10-update. Vandaag de update gekregen op de S10, maar geen info te vinden over verhuizen naar onedrive op de aangegeven plek. Dat zal dus in een later stadium wel komen.