Nieuwe Samsung Galaxy S8 update met belangrijke beveiligingspatch beschikbaar in Nederland

Hij zat er al even aan te komen, en nu is ‘ie er: de nieuwe update voor de Samsung Galaxy S8. Deze brengt onder meer de belangrijke fixes die in de security patch van mei zitten.

Galaxy S8 update met ‘Qmage' patch

Eind maart ontving de Nederlandse Galaxy S8 zijn laatste maandelijkse beveiligingspatch – die van april, om precies te zijn. Daarna werd duidelijk dat het toestel, dat begin 2017 op de markt verscheen, niet meer iedere maand van de nieuwste patch zal worden voorzien. In plaats daarvan schakelde Samsung om naar een kwartaalschema.

En zo arriveert dus netjes op tijd een nieuwe update, met een nieuwe patch. Een bijna 442MB grote update brengt firmwareversie G95xFXXS9DTEA naar de Galaxy S8 en S8 Plus. Nieuwe functies krijgen de toestellen niet meer, in deze fase van de ondersteuning. Wel geïnstalleerd wordt de beveiligingspatch van de maand mei.

De belangrijkste verbetering daarin, is de fix voor het ‘Qmage lek‘. Door deze bug in de beveiliging is het tenminste theoretisch mogelijk om een toestel ongewenst code te laten uitvoeren. Deze bug zat, achteraf gezien, al jaren in de combinatie van het Android OS, en Samsung's eigen software. Begin januari werd het probleem opgemerkt, en met de patch van mei dicht Samsung het lek voorgoed. Ook op de Galaxy S8, dus.

Beschikbaarheid

De nieuwe beveiligingsupdate is per direct OTA beschikbaar op unbranded toestellen in Nederland en België. Zoals meestal, moet je nog wat langer afwachten als je jouw branded toestel bij Vodafone of T-Mobile kocht.

Je krijgt vanzelf een melding zodra de update klaar staat voor jouw Galaxy S8 (Plus). Natuurlijk kun je ook handmatig de beschikbaarheid checken, via Instellingen -> Software-update -> Downloaden en installeren.

Heb jij deze update op jouw Galaxy S8 geïnstalleerd? Merk je er ook praktisch nog iets van?

(Dank aan iedereen die het ons meldde!)

Lees de reacties (3)

  • Per vandaag, 6 juli 2020 is er Over The Air (OTA) voor de unbranded S8 Plus (dus PHN) patch G955FXXU9DTF1 met niveau beveiligingspatch 1 juni 2020 beschikbaar.

  • Inderdaad gewoon beschikbaar. De s8 wordt oa door de politie en meer grote organisaties gebruikt dus weet niet waarom men dan zou stoppen met updates.