Nederlandse Galaxy Xcover 4 krijgt Android 8.1 update

Voor de Nederlandse Galaxy Xcover 4 staat nu de update naar Android 8.1 Oreo klaar. Het is de eerste grote upgrade voor de stevige telefoon.

Galaxy Xcover 4 Android 8.1 update in Nederland

In het voorjaar van 2017 verscheen de Galaxy Xcover 4 in de Nederlandse winkels. Direct vanaf de lancering draaide het toestel op Android 7.0. Nu, anderhalf jaar later krijgt het toestel in ons land zijn eerste, echte Android upgrade. Die is niet naar Android 8.0, maar direct naar versienummer 8.1, inclusief de Samsung Experience 9.5 interface. De praktische verschillen met Android 8.0 zijn door Samsung's eigen software minimaal.

In ieder geval staat voor het toestel de update naar firmwareversie G390FXXU2BRH3 klaar. Deze brengt dus Android 8.1 met zich mee. Bovendien brengt de update de beveiligingspatch van de maand augustus. Hiervoor draaide de Xcover 4 nog met de patch van juni.

De Xcover 4 is hiermee eentje van een hand vol Samsung telefoons die een update krijgen naar Android 8.1. Veel duurdere modellen kregen eerder een upgrade naar Android 8.0 Oreo, en slaan op weg naar Android 9.0 deze versie 8.1 geheel over. Op dit moment draait in ons land alleen de Galaxy Note 9 op Android 8.1, al krijgt ook de Galaxy J5 (2017) binnenkort dezelfde upgrade.

In principe start de update vanzelf als hij voor jouw toestel klaar staat. Je kunt via Instellingen en de optie Software-update ook op Updates handmatig downloaden tikken. Het toestel checkt dan direct of de upgrade er al is. Gebruik(st)ers in België moeten op dit moment nog even geduld hebben. De update is voor Belgische toestellen nog niet beschikbaar – maar dat zal in de komende dagen of weken ongetwijfeld veranderen.

Lees de reacties (2)

  • met de nieuwste update voor mijn xcover 4. werken de spelletjes schokkerig hoe kan ik dit veranderen.
    b.v.d

  • Na deze update is mijn accu binnen de 12 uur leeg zonder de telefoon gebruikt te hebben, hoe kan dit?

Gerelateerde artikelen