Meer updates: Samsung Galaxy A52 (maart) en Galaxy A71 (feb)

Na een inhaalslag zijn Samsung's Galaxy A52-modellen qua updates eindelijk weer helemaal bij. En verrassenderwijs krijgt ook de Galaxy A71 nog een (allerlaatste) update.

Galaxy A52 update maart 2024

Toen Samsung eind 2023 aan de uitrol van Android 14 begon, braken voor de Galaxy A52-serie een paar onstuimige maanden aan. De A52 5G en A52s werden al snel bijgewerkt, maar de A52 4G moest nog maanden wachten. In de tussentijd haperden de beveiligingsupdates – en dat terwijl alle modellen eigenlijk iedere maand de nieuwste patch moeten krijgen. Gelukkig zat er de afgelopen tijd alweer meer beweging in de zaak, en nu strijkt Samsung ook de laatste rimpels glad.

Nadat de Galaxy A52s vorige week de update van maart al kreeg, is hij nu ook beschikbaar op de 4G- en 5G-modellen van de Galaxy A52. Voor de eerste rolt firmwareversie A525FXXS6EXC3 uit, de tweede krijgt versie A526BXXS6FXC4. Na installatie draaien ook deze A52-modellen op de patch van maart.

Deze bevat tot 37 verbeteringen voor het Android OS, en zo'n negen stuks voor Samsung's eigen One UI interface. Onder andere worden er potentiële lekken in de Bluetooth-verbinding en de bootloader gedicht.

Beschikbaarheid

Je kunt de update van maart direct downloaden op de unbranded Galaxy A52 4G en A52 5G in Nederland, België, en de rest van Europa. En ook voor de meeste branded modellen is de update inmiddels beschikbaar.

Galaxy A71 update februari 2024

En dan hebben we nog de toch wel verrassende update voor de Galaxy A71. Begin maart meldden wij dat het toestel definitief van Samsung's supportlijst was geschrapt. We stipten aan dat het toestel al een tijd geen updates meer had gehad, maar dat we geen informatie hadden over verdere updates.

Inmiddels blijkt dat Samsung wel degelijk nog een update voor de Galaxy A71 in petto had. Ruim 280 MB is de download met daarin firmwareversie A715FXXSBDXB1. Na installatie draait het toestel op de patch van februari. Daarmee kan hij er weer een flinke tijd tegenaan. Bovendien vervult Samsung hiermee toch de belofte dat de A71 vier volle jaren ondersteuning zou krijgen.

Beschikbaarheid

Je kunt de nieuwe Galaxy A71 update nu direct installeren op alle in Nederland en België verkochte versies van het toestel.

Voor alle hierboven genoemde updates geldt natuurlijk: je kunt wachten op de notificatie op je telefoon. Of je start de download handmatig via Instellingen -> Softwareupdate -> Downloaden en installeren.

(Dank, Roy!)

Lees de reacties (6)