Samsung’s allereerste ‘seamless update’ nu beschikbaar in Nederland

De eerste echte seamless update staat nu klaar op de Samsung Galaxy A55 in Nederland en België. Het is tevens ook gewoon de eerste update voor het toestel.

Eerste seamless Galaxy A55 update in Nederland beschikbaar

Vorige week al werd duidelijk dat Samsung met de Galaxy A55 de eerste Galaxy-telefoon had gelanceerd die seamless updates ondersteunt. Deze optie – die als sinds jaren in het Android OS aanwezig is – werd tot nu toe niet gebruikt door de Zuid-Koreaanse telefoonbouwer. Maar hernieuwde druk van Google lijkt recent toch vruchten af te hebben geworpen.

En zo kun je nu dus op de Galaxy A55 in Nederland en Belgie Samsung's eerste naadloze update downloaden en installeren. Het verschil is, dat je de update niet alleen op de achtergrond binnenhaalt, maar ook installeert. Na het downloaden en installeren volgt nog de verificatie, zoals je kunt volgen op het updatescherm.

Pas als ook deze is afgesloten kun je kiezen voor Nu opnieuw starten. Uiteraard kun je hier ook nog mee wachten. Het opnieuw starten gaat een stuk sneller dan de ‘ouderwetse' installatie van een update. Je bespaart zo de verschillende installatie-stadia tijdens welke je je telefoon niet kunt gebruiken.

En zo staat nu dus firmwareversie A556BXXS1AXC1 klaar voor de Galaxy A55. De update is verder vrij bescheiden en installeert alleen de patch van maart. Tot nu werd het toestel uitgeleverd met de patch van februari aan boord.

Beschikbaarheid

De seamless update van maart is nu direct beschikbaar op de unbranded Galaxy A55 in Nederland, België en de rest van Europa. Als je niet op de automatische melding wilt wachten, kun je ‘m ook direct starten via Instellingen -> Softwareupdate -> Downloaden en installeren.

Om een naadloze update te downloaden, installeren en verifiëren moet je telefoon een acculading van minstens 30% hebben. Dat is meer dan de 20% die Samsung voor een reguliere update vraagt – vermoedelijk omdat het toestel meerdere dingen tegelijk op de achtergrond doet.

Heb jij jouw Galaxy A55 ook al bijgewerkt? Zijn er nog andere (al dan niet nieuwe) dingen opgevallen tijdens het proces, of erna?

Wil je meer weten over de A55? Lees dan ook onze uitgebreide Samsung Galaxy A55 review.

Aanbiedingen

De Galaxy A55 is verkrijgbaar vanaf €479 voor het model met 128 GB opslag in het donkerblauw (die je op onze foto's ziet), lichtblauw, lichtpaars en geel. Als je het toestel tot en met 14 april koopt, krijg je bij Samsung zelf direct een setje Galaxy Buds FE meegeleverd.

Check zelf alle Galaxy A55 aanbiedingen van dit moment:

Lees de reacties (3)