Komst Galaxy A9 bevestigd door Samsung’s eigen website

Op Samsung's eigen website zijn de eerste supportpagina's verschenen voor de Galaxy A9. We zien het toestel met modelcode SM-A920F als dual-SIM toestel, in Spanje.

Galaxy A9 supportpagina

Eind augustus ontdekten wij dat Samsung bezig is met een nieuwe Galaxy A9, die ook in Europa uit gaat komen. Sindsdien werd duidelijk dat het toestel Samsung's eerste quad camera smartphone wordt. Bovendien weten we wanneer het toestel officieel gelanceerd gaat worden: op 11 oktober. Echter, los van wat geruchten was er tot nu toe niet veel te vinden van het toestel. Maar nu bevestigt Samsung's eigen site eindelijk het bestaan ervan.

Op Samsung's Spaanse website is een eerste ondersteuningspagina te vinden van de SM-A920F. Dit is de modelcode van wat vermoedelijk als de Galaxy A9 – of A9 2018 – door het leven zal gaan. De pagina zelf toont nog niet veel interessante informatie, maar laat wel zien dat het toestel standaard twee SIM-slots heeft.

Bovendien bevestigt het feit dat de pagina op Samsung's Spaanse site te vinden is, dat de Galaxy A9 inderdaad ook in Europa uit gaat komen. Dat ging recent ook al zo met de Galaxy A7 2018, die daar ook voor het eerst te vinden was. Wij kunnen hieraan toevoegen dat toestelversies voor Nederland én België volop in ontwikkeling zijn. We kunnen ze dus ook hier straks in de schappen verwachten.

Specificaties

Zoals gezegd: door eerdere geruchten hebben we al een aardig beeld van de Galaxy A9. Het toestel heeft straks vier camera's op een rij – aan de achterkant, wel te verstaan. De eerste sensor is een 24 megapixel sensor. Deze wordt bijgestaan door een 8 megapixel groothoek lens, een 10 megapixel zoomlens, en een 5 megapixel zoomlens.

De Galaxy A9 draait mogelijk op Qualcomm's Snapdragon 660 processor, en heeft een accucapaciteit van 3720 mAh. Mogelijk verschijnen er versies op de markt met verschillende hoeveelheden werkgeheugen en opslag. Wij gaan er vanuit dat de A9 hier beschikt over 4GB RAM en 64GB opslag.

Samsung zal de Galaxy A9 op 11 oktober lanceren. Een adviesprijs is op dit moment nog niet bekend, en ook naar de uiteindelijke releasedatum kunnen we alleen maar raden. Met een beetje geluk ligt hij nog voor het einde van de maand in de winkels.