Ja, de Samsung Galaxy S5 is bestand tegen water

Misschien wel de meestbesproken feature van de Samsung Galaxy S5 is de IP67 certificatie, die betekent dat het toestel stofdicht is, en bestand tegen water – tenminste, tegen onderdompeling op een beperkte diepte van één meter, gedurende minder dan 30 minuten. In het kader van ‘eerst zien, dan geloven', namen de Russen van hi-tech.mail.ru de proef op de som.

Om een lang verhaalt kort te maken: zij zagen, en geloofden. Zonder morren bleef de Galaxy S5 gewoon zijn werk doen onder de kraan, maar ook terwijl deze zich geheel onder water bevond. Alleen zou het onder water niet mogelijk zijn te bellen, maar laten we wel wezen: op een gesprek met een gedempt-bubbelende gesprekspartner zich verder toch niemand te wachten.

Een dergelijke feature – IP67 certificatie – is dan ook niet direct bedoeld voor de duikers onder ons. Wél hoef je je dus echt geen zorgen te maken over een Galaxy S5 die in een plas, wc pot of zwembad valt. Een hevige stortbui vormt al helemaal geen bedreiging voor het toestel, en na een duik in een modderpoel kun je ‘m gewoon onder de kraan weer schoonspoelen. Wel moet je er voor zorgen dat je, vooral in de buurt van vochtige omstandigheden, het klepje dat de USB aansluiting beschermt altijd goed afsluit.

Natuurlijk is de Galaxy S5 niet de eerste smartphone die zo goed bestand is tegen water. Naast een aantal Xperia modellen van Sony, en natuurlijk Samsung's eigen Galaxy S4 Active zijn er nog legio andere, meer gespecialiseerde toestellen op de markt. Maar de Galaxy S5 is de eerste die IP67 bescherming naar zo'n groot publiek brengt. Daarmee toont Samsung ook alvast een glimp van haar nieuwe beleid: niet alleen veel nieuwe snufjes, maar ook een focus op snufjes die écht bruikbaar zijn. Dat werd tijd, maar het gebeurt wel. Ook wijzelf zullen niet nalaten het straks te testen, uiteraard.

Lees de reacties (13)

    • Geen idee, maar reken er niet op. Zelfs als de oortjes er tegen kunnen, én de Galaxy S5 zelf, is het maar de vraag of de koptelefoonaansluiting nog goed het geluid doorgeeft in het water. Maar zeker weten doe ik het niet :)

    • Klopt, water komt enkel in de opening, waar het vaak wel geadiseerd word de opening vaak pas weer te gebruiken, wanneer deze geheel opgedroogd zijn. Al weet ik zelf niet of dit vandaag de dag al anders geld in de regel/mogelijk is. Lijkt me wel terug te vinden onder google ook ;)

  • de s5 is inderdaad waterdicht ik heb m onder water gehouden in het zwembad in de tuin en ook gerecord met de front camera. de video was echt maar minder dan 10 sec. dus de telefoon was ook minder dan 10 seconden onder water. de diepte misschien net 10 cm nog niet eens. maar nu ziet er in mijn achterste camera een wazige vlek. dus ik vind dat hij dus NIET water dicht is

  • Jurgen dat is inderdaad een probleem bij de camera's zowel voor als achter ontstaat er vocht achter het glas van de camera en als je er met een föhn op blaast komt het inderdaad terrug
    Tevens niet te repareren op een makkelijke manier het vocht kan niet ontsnappen bij de camera dus dat betekend altijd vanaf nu wazige slechte foto's

    Gelukkig nu een s5 die gewoon niet onderwater gaat

    Ik maakte dat mee met de XPERIA Z

1 2