Samsung heeft 65% van de Android markt in handen

Het meest gebruikte besturingssysteem voor mobiele apparaten op dit moment is natuurlijk het Android besturingssysteem. Met een wereldwijd marktaandel van 79% is de afstand tot de nummer twee – Apple’s iOS – immens. Nog meer bizar is dat Samsung op haar beurt een marktaandeel heeft van 65% van het Android ecosysteem.

samsung-logo Samsung heeft 65% van de Android markt in handen

Dit blijkt althans uit cijfers van DigiTimes, een publicatie die de vinger aan de pols houdt van de industrie. De rest van de ‘Android top 5′ wordt gevormd door LG, HTC, Sony en Motorola (nu in handen van Lenovo), met respectievelijk 7%, 6%, 5% en 4% van de Android markt. Ook hier is de kloof tussen Samsung en de concurrentie dus enorm.

En om er nog maar een losse-pols-berekening op los te laten: als Samsung 65% van de Android markt in handen heeft, en deze laatste 79% is van de globale smartphonemarkt, dan heeft Samsung dus in haar eentje ruim de helft – 51% – van de gehele markt voor slimme telefoon in haar broekzak. Of anders gezegd: iedere tweede smartphone is een Galaxy.

Dat hebben de Zuid-Koreanen dan toch aardig voorelkaar gebokst, met hun van tijd tot tijd nogal chaotische strategie. Echter, het is – zo luidt een welbekende zegswijze – een stuk makkelijker aan de top te komen, dan om er te blijven. En dus lijkt Samsung’s grootste uitdaging op de iets langere termijn niet ‘hoe worden we nog veel groter?’, maar ‘hoe behouden we een marktaandeel dat bijna onhoudbaar lijkt?’ Tenslotte zijn er maar weinig markten die over een langere periode stabiel zijn met één speler die pakweg de halve markt domineert. Wie het weet, mag het zeggen!

(via 1, 2)

 

 

Galaxy deal tips

Reacties

 1. Peter zegt

  Samsung is alleen zo groot omdat de andere Android smartphone makers LG, HTC, Sony en Motorola geen smartphones met SD geheugen aanbieden. 8GB of 16GB is toch veel te weinig voor een Smartphone. Ik heb al 20GB aan Muziek op mijn toestel. Sony is een uitzondering omdat ze te laat met goede Smartphones op de markt gekomen zijn. Een gemis van de andere smartphone makers is ook dat hun geen verwisselbare accu’s in hun toestellen hebben.

  • Fre4ked zegt

   Helemaal mee eens. Ik ben altijd een Note fan geweest omdat ik wel kickte op de grootte van het scherm & de S-pen toch handig is, als je weet hoe je ‘m moet gebruiken, nu is een 5″ toestel normaal en de functionaliteit van de S-pen opgevangen/vervangen door andere apps of functionaliteiten.

   Het enige wat Samsung bij mij nog de échte voorkeur geeft, is TouchWiz.. Ik vind persoonlijk HTC Sense niet om aan te zien, LG is wel geinig (ik wil de double-tap screen unlock op mijn Note2..) maar kan niet met Samsung mee qua toepassingsmogelijkheden.. De rest is gewoon basic Android naar mijn idee 😛

  • Michel zegt

   Uhm, tja, is ook wat voor te zeggen – in ieder geval is de huidige inderdaad wat verwarrend 🙂 ga ik ff mee klussen…

Praat mee