Is dit dan de Galaxy X: ‘speciaal Galaxy S10 model met 6 camera’s, 5G’

Volgens de Wall Street Journal werkt Samsung aan een speciale jubileumversie van de Galaxy S10. De projectnaam ‘Beyond X' wekt associaties op met de naam Galaxy X, die de Koreanen vorig jaar al lieten vastleggen.

De Galaxy S9 Plus, met een lachwekkend laag aantal camera's (naja, valt wel mee, dus)

Galaxy S10 jubileumversie

Wie kan tellen, begrijpt dat Samsung met de Galaxy S10 volgend jaar de tiende generatie lanceert van haar S-serie telefoons. Er komen van het toestel drie varianten op de markt, met o.a. verschillende cameraconfiguraties. Eerder vandaag kwamen we te weten dat eentje daarvan zelfs klassiek plat zal zijn, zonder gebogen edges. Maar, zo beweert de Wall Street Journal, er zit nog een toestelversie in het vat.

Volgens de meestal goed ingelichte krant werkt Samsung aan een jubileumeditie van de Galaxy S10. Deze toestelvariant zou beschikken over maarliefst zes camera's, en bovendien een 5G mobiele verbinding kunnen gebruiken. Met een 6,7 inch schermdiagonaal is hij flink uit de kluiten gewassen.

De zes camera's zijn niet gelijkmatig over de voor- en achterkant van het toestel verdeeld. Vier camera's zitten aan de achterzijde – denk aan de Galaxy A9 – en twee aan de voorkant. De grootste versie van de ‘normale' drie S10 versies heeft naar verluid slechts drie camera's achterop.

Beyond X = Galaxy X?

Curieus genoeg duikt nog een detail op. De interne projectaanduiding voor deze ‘speciale edition' Galaxy S10 is namelijk Beyond X. Project Beyond is de codenaam van de Galaxy S10. Sinds 2017 bezit Samsung echter wereldwijd ook de trademark Galaxy X. Lang werd gedacht dat dát Samsung's opvouwbare smartphone is, maar inmiddels is duidelijk dat die waarschijnlijk Galaxy F gaat heten.

De merknaam Galaxy X ligt echter dus nog op de plank, en Samsung laat die meestal niet zomaar vastleggen. Met andere woorden:  de vraag wat de Galaxy X is, blijft tot nu toe onbeantwoord. Mogelijk is het dus de jubileum extra-speciale-met-nog-meer-camera's editie van de Galaxy S10.

Daarbij lijkt duidelijk dat het toestel in eerste instantie alleen in Zuid-Korea en mogelijk bij een paar Amerikaanse providers uit zal worden gebracht. Of hij ooit naar Europa komt is dus nog maar de vraag. Ongetwijfeld komen we begin 2019 meer te weten, als Samsung de Galaxy S10 zelf uitbrengt.