Samsung Galaxy S24 krijgt nu al grote april update: verbeterde camera

Verrassend op tijd krijgt de Samsung Galaxy S24 nu al de update van april. Aan boord is niet alleen de nieuwste beveiligingspatch. Ook de camera's worden verder verbeterd.

Galaxy S24 update april 2024

Is het al…? Oh nee, nee het is toch echt nog maart. En toch rolt op onze redactionele Galaxy S24 Ultra nu al de update van april binnen. En het is een flinke update, met verbeteringen voor de camera's van de toestellen in de serie.

Een download van ruim 600 MB op de S24 en S24+ en zelfs meer dan 900 MB op de S24 Ultra brengt de toestellen naar firmwareversie S92*BXXU1AXCA. Zoals de changelist laat zien zit daar inderdaad nu al de patch van april in. Omdat Google noch Samsung tot nu toe details van deze patch publiceerden, hebben we nog geen idee wat hij precies doet. Vermoedelijk moeten we nog minstens een week – misschien langer – wachten tot er meer informatie bekend wordt.

Wel duidelijker is wat er onder het puntje ‘Algehele stabiliteit van functies‘ schuil gaat. Samsung maakt namelijk van de gelegenheid gebruik om verder te schaven aan de camera's van de Galaxy S24. Volgens informatie van Samsung's Zuid-Koreaanse forum verbetert de update onder andere kleur en scherpte van foto's die bij weinig licht gemaakt zijn. Dit geldt voor de camera zelf, maar ook voor de Expert RAW modus – al kan het zijn dat je daarvoor de Expert RAW-app apart moet updaten.

Tevens wordt tekst nog scherper op foto's die met een hoog zoomniveau gemaakt zijn. En dan is er nog de nieuwe optie om Instant Slow-motion te gebruiken met video's met een lage resolutie van 480 x 480 pixels.

Sommige van deze punten lijken een voortzetting van verbeteringen die een maand geleden in een eerdere Galaxy S24 update zaten.

Beschikbaarheid

Je kunt de april update nu direct downloaden op de unbranded Galaxy S24, S24+ en S24 Ultra in Nederland, België en de rest van Europa. Zoals gebruikelijk, kun je wachten tot jouw telefoon zelf de melding geeft. Of je maakt er direct werk van via Instellingen -> Softwareupdate -> Downloaden en installeren.

Heb jij de update al binnen op jouw Galaxy S24? Merk jij iets van de cameravebeteringen na installatie? Kom je nog meer veranderingen tegen, of nieuwe bugs? Laat het hieronder even weten!

(Dank aan iedereen die het ons meldde!)

Lees de reacties (5)

  • Zojuist kreeg ik voor mijn unbranded S24 Plus de "Googe Play-systeemupdate" van 1 maart 2024.

  • S24 Ultra hier, gisteren al gelijk binnengehaald.
    De Zoom kwaliteit is inderdaad verbeterd, vanaf 30X.

  • Ik krijg nu al een april update binnen.
    Ik hoop niet dat het een grap is:

    Informatie bijwerken
    • Versie One UI: 6.1 • Versie: S928BXXU1AXCA / S928BOXM1AXCA / S928BXXU1AXCA • Omvang: 920,97 MB • Niveau beveiligingspatch: 1 april 2024

    • Zat er in the gallery app al een "T" button om text te detecteren en direct te kopieren ? Het was mij nog niet opgevallen, maar werkt wel goed

  • 1. Hedenochtend 23 april kreeg ik voor mijn S24 Plus de Google Play-systeemupdate van 1 april 2024..
    2. Hedenmiddag 23 april kreeg ik voor diezelfde S24 Plus een update met Baseband-versie S926BXXU1AXCB maar de beveiligingspatch staat nog op 1 april 2024.