Galaxy S5 Neo krijgt nu beveiligingsupdate van de maand mei

Voor de Galaxy S5 Neo wordt op dit moment een update uitgerold met een nieuwere beveiligingspatch – die van de maand mei, om precies te zijn.

Eerder deze week ontdekten wij nog dat de Galaxy S5 Neo later dit jaar een update gaat krijgen naar Android 7.0 Nougat. Echter, zo ver is het nog niet. Eerst komt er nog een kleinere update, die alleen de stand van zaken op veiligheidsgebied verbetert.

Galaxy S5 Neo beveiligingspatch mei

Voor de S5 Neo rolt momenteel een update uit met firmwareversie G903FXXS1BQE1. Deze brengt weliswaar niet de allernieuwste beveiligingspatches met zich mee, maar tenminste de patch van de maand mei. Tot nu toe draaide het toestel sinds de vorige update met de patch van maart.

Of er straks nog een update gaat komen met de beveiligingspatch van, bijvoorbeeld, juli, is niet bekend. Wij achten de kans groot dat de volgende update voor het toestel direct Android 7.0 met zich mee zal brengen, al weten ook daarvan niet wanneer het updateproces zal starten. Uiteraard zal deze tegen die tijd ook een recente(re) security patch bevatten.

De update van vandaag is vanaf nu beschikbaar op de unbranded Galaxy S5 Neo. Dit is een toestel die níet direct bij Vodafone of T-Mobile gekocht is. Toestellen van die provider krijgen de update hopelijk ook een beetje spoedig. In ieder geval krijg je vanzelf een melding als jouw S5 Neo de nieuwe update aan het downloaden is. Uiteraard kun je ook handmatig checken of jouw toestel ‘m kan vinden. Ga daarvoor via Instellingen naar Toestel-info, en kies bovenaan voor Updates handmatig downloaden.

(Dank, Lasthuis!)

Lees de reacties (5)

  • I’m sorry, when I update the phone, when it reaches 24% it gets stuck and it gives me an error and the phone is restarted.

    I have the firmware in the Netherlands and I use it in Romania, it works perfectly, less on updating .. i see ..

    • I can confirm the same update problem for my S5 Neo as well. Ook ik krijg een fout als de beveiligingsupdate wordt geïnstalleerd bij 24 %…

  • Na mijn update van 12-08-2017 is er geen verbinding meer tussen mijn apps en GPS. Hoe kan ik dat oplossen?

Gerelateerde artikelen